Dienend leiderschap

15

Een parabel à la Ken Blanchard, die illustreert dat effectief leiderschap niet alleen om de doelen van de organisatie draait, maar ook om die van de medewerkers.

Tijdens een weekend in de Belgische Ardennen raken drie voormalige studiegenoten in gesprek over hun eigen leiderschapsstijlen. Anton, een succesvolle en sturende manager, bespreekt met Bert en Corné zijn realisaties. Hoewel Anton zijn doelen behaalt, erkent hij dat hij zijn team weinig ruimte geeft, wat hun betrokkenheid belemmert. Anton realiseert zich dat zijn effectiviteit niet duurzaam is. Hoe kan het beter? Centraal in hun gesprek staat dienend leiderschap. Ze bespreken onder andere de relatie tussen prestatie en tevredenheid, het belang van waardering en de connectie tussen competentie en karakter.

Leiderschap toont zijn ware effectiviteit wanneer het niet alleen gericht is op de doelen van de organisatie, maar ook op die van de medewerkers. In 'Dienend leiderschap' verheldert Henk Jan Kamsteeg dit concept in een treffend en herkenbaar verhaal.

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde producten

© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down