Reflecties over Coaching

9.95

Voor je ligt een bundeling van vijfentwintig reflecties. Deze gaan over coaching en zijn – soms in een andere vorm – eerder gepubliceerd in het Tijdschrift voor Coaching, Management & Consulting of het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Ik krijg doorgaans veel reacties op deze observaties - je zou ze mijn ‘fieldnotes’ kunnen noemen - die gaan over de praktijk van coaching en advisering. In deze stukken, die ik in het kader van deze bundel geactualiseerd heb, refereer ik ook bijna altijd aan een voor mij inspirerende theorie of relevant onderzoek.

Kennelijk raken deze bespiegelingen een snaar bij coaches, teamcoaches en adviseurs en geven ze aanleiding tot reflectie op de eigen praktijk. De bijzondere tijd waarin we nu leven nodigt uit tot reflectie: op hoe we met de wereld en met elkaar omgaan, maar ook op de eigen professie en hoe je je daartoe verhoudt. Dit was de aanleiding om in nauwe samenwerking met uitgeverij Kloosterhof een aantal van deze inzichten te selecteren, te actualiseren en te bundelen en gratis ter beschikking te stellen aan onze netwerken. Om zelf te lezen of aan iemand (eventueel via ‘printing on demand’) cadeau te doen. Of om verder te lezen in de literatuur waarin wordt verwezen en die is samengebracht in een referentielijst. Er is een indeling gemaakt naar drie hoofdthema’s, namelijk: werken met individuen, werken met teams en werken met jezelf.

Al deze thema’s zijn relevant voor de praktijk van coaches en komen ook aan de orde in onze postgraduateopleidingen aan de Vrije Universiteit zie; ee.sbe.vu.nl/executive-coaching en ee.sbe.vu.nl/executive-teamcoaching. We wensen je veel leesplezier en inspiratie! En ik dank al mijn cliënten, collega’s, onderzoekers en deelnemers aan onze programma’s voor alle inzichten die ik samen met hen in de afgelopen jaren heb mogen opdoen.

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde producten

© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down