Verbonden (hechting en liefde)

25.50

Ontdek je eigen hechtingsstijl (angstig, vermijdend of veilig) en die van je (toekomstige) partner om te begrijpen waarom liefde altijd zo'n emotionele rollercoaster is.

We vertrouwen op wetenschap om ons dieet en onze lichaamsbeweging te bepalen, maar wat met relaties? Is er een wetenschappelijke verklaring waarom sommige mensen moeiteloos een partner vinden terwijl anderen telkens weer relaties zien stranden? Volgens de bekende Amerikaanse psychiater Amir Levine en psycholoog Rachel Heller wel.

In hun boek 'Verbonden' leggen ze uit hoe het begrijpen van je hechtingsstijl en die van je (toekomstige) partner kan helpen om een goede relatie te vinden én te behouden. Ze onderscheiden drie hechtingsstijlen:

  • Angstig: twijfels over of mijn partner wel genoeg van mij houdt.
  • Vermijdend: intimiteit betekent het verlies van mijn onafhankelijkheid.
  • Veilig: geen probleem met intimiteit en van nature warm en liefdevol.

Ze illustreren wetenschappelijke feiten met voorbeelden van zowel succesvolle als minder succesvolle relaties. Door middel van (zelf)tests kom je erachter wat je eigen hechtingsstijl is, en die van je partner. Je leert wanneer alle alarmbellen moeten afgaan en hoe je een 'veilige' partner kunt herkennen. Maar onthoud vooral: ook jij kunt liefde vinden én behouden.

"Goed onderbouwd met wetenschap en leest als een trein. [...] Je begrijpt waarom je altijd op de verkeerde valt, of waarom je steeds weer teleurgesteld bent in je geliefde als de relatie hechter wordt." - Psychologie Magazine

Bekijk op Bol.com

Gerelateerde producten

© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down