15 mindset quotes nederlands

mindset quotes
06/11/2022
852

Als er wel iemand is die dagelijks bezig is met een positieve mindset, dan zij wij het wel bij mind-setters! Hieronder volgt een lijst van 15 mindset quotes nederlands.

Quotes, ze zijn er genoeg! Je komt ze eigenlijk wel overal tegen. Op het internet, op je social media, bij mensen thuis, in de winkel, in restaurants en ja hoor zelfs bij hun op het toilet! Misschien ben jij ook wel iemand die regelmatig opzoek is naar inspirerende quotes…

Quotes en hun kracht

Quotes kunnen heel waardevol zijn en een toegevoegde waarde hebben in jouw dagelijks leven. Het is toch bijzonder dat in een kleine zin, soms in maar enkele woorden zoveel kracht kan zitten. Quotes kunnen je nieuwe inzichten geven, kan een moment van bezinning en reflectie maar ook troost en herkenning bieden.

Niet alle quotes zullen je op dit moment aanspreken. De meeste quotes hebben te maken met de levensfase waar jij je momenteel in bevindt. Zo zijn er motiverende quotes, quotes die jou laten inzien dat je er mag zijn, dat je goed bent zoals je bent, elke dag een nieuwe kans is, je kracht geven, ervoor zorgen dat je niet opgeeft etc. De kracht van woorden is dat ze je beïnvloeden en dat heb je op dat moment even nodig.

Zinvolle quotes

Er zijn natuurlijk ook een aantal quotes die je als standaard quotes gaat zien. Denk hierbij aan de quotes als: live, love, laugh; don’t count the days, make the days count! Etc. Deze quotes kom je op veel verschillende plekken tegen en hebben niet meer de impact op je die een quote eigenlijk op je zou moeten hebben. Dit zorgt er ook voor dat we op een dieper level op zoek zijn naar quotes die in de huidige levensfase wel bij ons passen. Het gaat dus niet om zomaar een quote, maar om een quote die met een reden is gevonden en ook daadwerkelijk voor jou betekenis heeft.

Voor een quote is het de kunst om een verhaal, gevoel of gebeurtenis terug te brengen naar 1 korte en krachtige zin. De kracht van de quote zit in de betekenis die de uitspraak voor jou heeft, in wat de woorden voor jou doen en wat ze voor jou betekenen. Op deze manier is een quote dus ook iets persoonlijks. Echter kan een quote voor meerdere personen gelden, ieder met zijn unieke gevoel en betekenis erbij.

De betekenis van quotes

Quotes kunnen verschillende betekenissen hebben. Dit is afhankelijk van jouw mindset. Afhankelijk van jouw levensfase, de zaken die jou bezig houden en jouw gemoedstoestand krijgt een quote de waarde die jij eraan geeft. De quote krijgt pas waarde als het bij jou een gevoel teweeg brengt en jij er een betekenis aan geeft.

Quotes zijn erg persoonlijk. De ene quote is de andere niet.. De ene persoon is opzoek naar quotes die betrekking hebben op hun eigen identiteit, de ander op liefde, weer een ander is opzoek naar quotes omtrent mindset, of ben je misschien wel op zoek naar een quote omtrent de toekomst? Quotes kunnen hierbij onderdeel zijn van jouw personal brand, oftewel jouw identiteit.

Gezien wij veel bezig zijn met mindset zal ik jullie een opsomming geven van verschillende nederlandse quotes op het gebied van mindset! Lees snel onze mindset quotes nederlands.

mindset quotes

mindset quotes nederlands

Hieronder volgen 15 mindset quotes nederlands, welke past het meest bij jou op dit moment?

 • ‘’Alles wat je nodig hebt, zit al in jou’’
 • ‘’Je kunt niet beginnen met het volgende hoofdstuk van je leven als je het laatste maar blijft herlezen’’
 • ‘’Buiten-de-box-denken begint met het loslaten van het beeld van wat zou moeten zijn en open te staan voor wat zou kunnen zijn’’
 • ‘’Ook als je strompelt, ga je vooruit’’
 • ‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’
 • ‘’We zijn gewend om te onderzoeken wat er niet goed gaat, dat we over het hoofd zien wat er wel goed gaat’’
 • ‘’Waarom binnen je comfort zone blijven, terwijl daarbuiten veel meer te beleven valt’’
 • ‘’Jouw leven is een weerspiegeling van jouw mindset’’
 • ‘’Wacht niet op kansen, maar creëer kansen’’
 • ‘’Je kunt niet terug in de tijd om de start te veranderen, je kunt wel herstarten daar waar je nu staat en het einde veranderen’’
 • ‘’Ik ben verantwoordelijk voor elk resultaat in mijn leven. Wanneer ik andere resultaten wil zien, zal ik mijn gedachte en acties moeten veranderen’’
 • ‘’Jouw mind is erg krachtig, wanneer je het vult met positieve gedachtes zal je leven voorgoed veranderen’’
 • ‘’Daar waar een wil is, is een weg’’
 • ‘’Aan het einde van de tunnel brandt altijd licht’’
 • ‘’Wanneer je denk over opgeven, denk dan terug waarom je gestart bent’’

Meer quotes!

Ben je opzoek naast mindset quotes nederlands naar nog meer quotes en wellicht geïnteresseerd in de law of attraction of quotes voor dankbaarheid, bekijk dan de blog over law of attraction quotes en quotes voor dankbaarheid.

Over de auteur

Kiona Lousberg

Heii, ik ben Kiona Lousberg. Op Mindsetters deel ik mijn inzichten en ervaringen. Iedereen heeft een eigen verhaal, het leven kent leuke maar ook minder leuke momenten. Zo heeft iedereen wel eens in een diep dal gezeten en…

Alle artikelen van Kiona Lousberg

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down