10x de beste boeken over ondernemen van 2024

boeken over ondernemen
03/07/2023
2061

Welkom in onze blog over de 10x beste boeken over ondernemen! De wereld van ondernemen is geen makkelijke om in te stappen, en sterk in te blijven. Je moet jezelf blijven optimaliseren en bijscholen. Lees daarom hier onze favoriete keuzes qua literatuur over ondernemen van dit jaar. Wil jij ook graag een lijst met geweldige boeken over leiderschap? Klik dan op de link!

1. De ondernemende ondernemer - Martijn Driessen

De ondernemende ondernemer is een absolute aanrader voor iedereen die gefascineerd is door ondernemerschap, en de start van onze favoriete boeken over ondernemen! Martijn Driessen heeft met zijn uitgebreide onderzoek een schat aan waardevolle inzichten verzameld. Tien jaar geleden begon hij zijn zoektocht naar de essentie van ondernemerschap en wat iemand nu écht succesvol maakt als ondernemer. Het resultaat is het verbluffende Ondernemers Competentie Model, dat op een heldere en luchtige wijze wordt gepresenteerd in dit boek.

2. Ondernemen als een baas - Wesley Dos Santos

Lees in dit boek inspirerende verhalen over hoe je moet tinkeren, hosselen en circulair denken. Het boek zit boordevol waardevolle inzichten, praktische tips en inspirerende voorbeelden van mensen die Wesley Dos Santos zijn methoden hebben toegepast en succes hebben bereikt. Dus als je klaar bent om je dromen te realiseren en een betekenisvolle verandering te creëren, dan is dit boek een absolute must-read!

3. De 100 euro Startup - Chris Guillebeau

In dit boek deelt Chris Guillebeau waardevolle lessen en inspirerende verhalen van mensen die met minimale middelen hun dromen hebben waargemaakt. Hij laat zien hoe je je passie kunt omzetten in winst en een betekenisvol en onafhankelijk leven kunt creëren. Of je nu al een zakelijk idee hebt of nog zoekende bent naar je passie, 'De 100 euro Startup' biedt een praktische gids om je eigen bedrijf te starten en succesvol te maken.

4. De lean startup - Eric Ries

De volgende op de lijst van de beste boeken over ondernemen van dit jaar, is ‘De lean startup’ van Eric Ries. Deze revolutionaire methode is speciaal ontworpen om je te leren hoe je een startup succesvol kunt opbouwen. Als jij wilt leren hoe je met succes een onderneming kunt starten en laten floreren, dan is dit boek een absolute must-read. Ontdek de strategieën en praktische tips die je nodig hebt om jouw startup tot een groot succes te maken.

5. Een eigen bedrijf starten voor Dummies - Robert Jan Blom

Het oprichten van je eigen bedrijf is een geweldige uitdaging waarbij veel komt kijken. ‘Een eigen bedrijf starten voor Dummies’ kan je hier goed bij helpen! De gids behandelt essentiële onderwerpen, zoals het kiezen van de juiste rechtsvorm, het vinden van de ideale kredietverlener en het selecteren van de perfecte locatie. Daarnaast krijg je waardevolle inzichten in het effectief werven van klanten en het voeren van een succesvolle marketingcampagne, met of zonder sociale media. Een echte aanrader, en voor veel het eerste boek als ze denken aan boeken over ondernemen!

6. Het 80/20- principe - Richard Koch

Het 80/20-principe is een krachtig concept waarbij je met slechts 20% van je tijd, geld of middelen maar liefst 80% van je resultaten kunt behalen. In dit boek laat Richard Koch zien hoe dit principe werkt, niet alleen op strategisch niveau, maar ook in je dagelijkse werk. Of je nu een CEO bent of een professional, dit boek is voor iedereen waardevol. Of je nu op zoek bent naar verbeteringen op persoonlijk vlak, in je carrière of in je bedrijf, het 80/20-principe wijst je de weg.

Dit is tevens ook een geweldig boek voor managers om te lezen, aangezien het niet alleen leert over hoe jij het beste onderneemt, maar ook een kijkje geeft in de strategie van het leiden van een team.

7. Een werkweek van 4 uur

De zevende van (volgens ons) de beste boeken over ondernemen, is 'Een werkweek van 4 uur'. Dit baanbrekende boek wijst je de weg naar een nieuw leven van minder werkuren, meer vrije tijd en financiële overvloed, of je nu momenteel een overbelaste werknemer bent of een ondernemer die vastzit in het succes van zijn bedrijf. Leer met dit geweldige boek alles over een betere werkwereld.

8. Zero to One - Peter Thiel

Als je populaire ondernemers kopieert, leer je nooit. Het is makkelijker om een model te kopiëren dan iets nieuws te creëren: doen wat we al weten hoe het moet, brengt de wereld van 1 naar 0. Dit boek is super interessant om te leren over uniek zijn, binnen de vlakken waarvan we weten dat het werkt en functioneert. Het maken van je eigen pad en te leren van de fouten van anderen. Daarom verdient het zeker een plekje in onze top 10 beste boeken over ondernemen.

9. Lanceer je bedrijf - Bart van den Belt

Ondernemen is niet iets wat je leert op school. Je leert het pas in de praktijk. Maar waar je moet beginnen kan soms enorm lastig zijn. Gelukkig kan ‘Lanceer je bedrijf’, een van onze favoriete boeken over ondernemen, je helpen om een begin te maken. Dit is zeker een must-read voor iedere zzp’er die zakelijk succes wilt bereiken. Lees ook hier onze blog over het worden van zzp'er, en wat er allemaal bij komt kijken.

10. De Online Marketing Tornado - Tonny Loorbach & Martijn van Tongeren

Ben jij klaar om de Online Marketing Tornado te trotseren? Dan is dit boek jouw ultieme gids, en tevens ook de laatste van onze top 10 boeken over ondernemen! Het neemt je mee op een avontuurlijke reis en opent de deuren naar een wereld van online mogelijkheden. Dus duik in dit boek en ontdek hoe je jouw onderneming naar nieuwe hoogtes kunt tillen met de krachtige inzichten van de IMU. Een absolute aanrader voor elke ambitieuze ondernemer!

Top 10 beste boeken over ondernemen van 2023 samenvatting

Van praktische gidsen over het starten van een eigen bedrijf tot inspirerende verhalen van succesvolle ondernemers, deze top 10 beste boeken over ondernemen bieden waardevolle inzichten en tips om je onderneming naar nieuwe hoogtes te tillen. Of je nu geïnteresseerd bent in ondernemerscompetenties, online marketingstrategieën of het 80/20-principe, deze selectie van boeken heeft voor ieder wat wils. Dus duik in deze collectie ondernemers boeken en laat je inspireren om je dromen te verwezenlijken!

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze geweldige top 10 boeken voor ondernemers lijst? Dan zal je vast ook blij worden van onze lijst over de beste boeken over stoïcisme.

Over de auteur

Jasper Voorn

Mijn naam is Jasper Voorn, 27 jaar, en ik ben één van de initiatiefnemers van Mindsetters. Zaken als persoonlijke ontwikkeling, mediteren, lezen en gesprekken met succesvolle personen hebben sterk bijgedragen aan mijn eigen persoonlijke en zakelijke successen. Vanuit…

Alle artikelen van Jasper Voorn

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down