De 10 beste e-commerce boeken van 2024

e-commerce boeken
18/06/2024
81

Bij Mindsetters zijn we altijd bezig om er voor te zorgen dat jouw boekenkast rijkelijk gevuld is met literaire hoogstandjes, echter vandaag ga ik een nét wat andere kant op. Doordat jullie zo veel goede feedback gaven op mijn blog over de beste vastgoed boeken, heb ik besloten nog eens deze kant op te gaan! Anno 2024 zijn e-commerce boeken populairder dan ook. Denk aan de komst van AI, nieuwe verwachtingen van consumenten en de constante groei die een boost heeft gekregen in het Covid-19-tijdperk. Er werd altijd al een ‘e-commerce’ boom verwacht, maar door de huidige ontwikkelingen is deze veel eerder gekomen dan verwacht. Heb jij dus een online business (of wil je er een beginnen)? Verrijk jezelf dan met onderstaande kennis!

1. Van Zero naar Hero op bol.com – Tina Gosravani

Dit boek raden we al een tijdje aan op de website en met goede reden: Bol.com is veruit het grootste Retail platform in Nederland! Ze hebben, net als Amazon, e-fulfilment geperfectioneerd. Meer weten over dit begrip? De betekenis van e-fulfilment vind je hier. Dit boek geeft je een houvast/stappenplan met hoe jij kan beginnen om je eerste (en laatste) stappen te zetten op de website van het welbekende blauwe mannetje. Beginnen op Bol is makkelijk, excelleren op Bol is moeilijk. Je krijgt tips over hoe je het hoogste in de zoekresultaten kan komen, welke producten je zoal moet uitkiezen en hoe je het gedrag van consumenten kan beïnvloeden.

2. Meer succes met Instagram! – Rik Keijzer

Als jonge adonis van 26 scroll ik zelf ook wel eens door Instagram heen, maar ik heb geen flauw benul over hoe de marketing hier voor werkt. Of ja, ik had geen flauw benul. Door dat ik de doelstelling heb om elke week een nieuw boek te lezen ben ik een tweetal maanden geleden begonnen met deze dikke pil. Maar liefst 272 pagina’s dik over een van de populairste sociale media op de planeet (meer dan 1 miljard gebruikers). Als marketeer kon ik deze gewoon niet missen in m’n boekenkast. Het helpt zowel in de basis, dus over hoe feeds en algoritmes werken, als dat het dieper op de stof in gaat betreffende complete strategie bepaling. Ik denk dat zelfs de ervaren Instagram-marketeer wat kan opsteken van dit e-commerce boek!

3. The Lean Startup – Eric Ries

Voor degene die een supplychain management studie gedaan hebben, of een vak hierin gevolgd hebben, zal het woord ‘Lean’ wellicht een herinnering oproepen. Ik krijg in ieder geval flashbacks van de schoolbanken als ik dit hoor. Ondanks dat is dit boek van Eric Ries een aanrader van een oude docent van mijn voormalige studiedagen in Eindhoven. Dit boek focust zich vooral op voordelen van hoe ondernemers van vandaag continue innovatie toepassen om succesvolle e-commerce bedrijven op te zetten. Eric Ries schrijft al boeken over computerwetenschappen en e-commerce sinds de middelbare school, ben jij ook bereid om zijn kennis tot je te nemen? Kijk wel uit: dit boek kan leiden tot een succesvol bedrijf, lees dus op eigen risico!

4. Shopify for Dummies – Paul Waddy

De ‘for Dummies’ series is perfect voor iedereen die een bepaald onderwerp wil leren waar ze vooraf helemaal niks vanaf weten. De Shopify installatie van deze serie is zeer zeker geen uitzondering. Hoewel deze lijst eigenlijk is om voor jou het beste e-commerce boek te vinden, focust dit boek óók nog eens op de Shopify point-of-sale software, extra informatie is altijd mooi meegenomen! Paul Waddy helpt je met het ontwerpen van je website, focust op de klantervaring die je online moet bieden en nog zo veel meer! Met 432 pagina’s is dit toch wel dé Shopify bijbel voor beginners!

5. Meer omzet met je webshop – Jurjen Jongejan

Een boek dat heet ‘Meer omzet met je webshop’ mag absoluut niet ontbreken in mijn top 10 e-commerce boeken van dit jaar. Dit boek helpt je niet met het opzetten van je webshop (die moet je dus al hebben). Jurjen Jongejan opent direct met hoe je hogere conversie kan bereiken door bepaalde obstakels weg te nemen. Zo gaat hij in op obstakels in je waarde propositie, technische/functionele obstakels, usability obstakels en obstakels omtrent emotie/intuïtie. Al die nuttige informatie staat in het eerste hoofdstuk, stel je dus eens voor wat op de rest van de pagina’s staat! Je komt er maar op één manier achter: door het te lezen.

6. Sell your stuff online – Mariko Naber

Dit boek is perfect voor degene die een wat luchtigere intro zoekt voor online verkoop. Zie het echt als het combineren van je hobby met de wens om ook daadwerkelijk winstgevend te zijn. Mariko Naber legt op haar eigen luchtige manier uit hoe je de stap kan zetten naar een winstgevende hobby. Verkoop je liever andermans spullen? Kijk dan eens naar mijn review van de beste affiliate marketing cursussen! Er wordt ook aandacht geschonken in dit boek naar wie jíj bent, iets wat ik als Mindsetter heel fijn vind. Er staan overal handige tips in die op een leuke visuele manier zijn opgezet, ik ben fan!

7. E Myth Revisited – Michael Gerber

Hoewel dit boek in het Engels is, is dit een van de meer interessantere boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Hoewel het originele boek in 1986 is geschreven (en een bestseller was!), gaat deze versie meer de online kant op. Binnen de reviews wordt, naar mijn mening terecht, gezegd ‘Misschien wel het beste business boek ooit’. Dit boek is perfect voor de ondernemer die hier- en daar moeite heeft met echt grote stappen te zetten. Dit e-commerce boek helpt je bepaalde punten tackelen waarvan je wellicht nog niet door had dat het een probleem was!

8. Zakelijke doelen bereiken met social media – Marco Frijlink

We gaan weer eens terug naar social media in deze e-commerce boeken lijst, maar dan een wat algemener boek. Dit boek is een beetje als een goede allround-middenvelder in een voetbal elftal: het scoort eigenlijk goed op zowat elk facet en maakt van simpliciteit een specialiteit. Dit boekt helpt je om bepaalde bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken door social media toe te passen. Niet alles hoeft moeilijk te zijn en dit boek van Marco Frijlink en Wilco Verdoold bewijst dat!

9. Crush It – Gary Vaynerchuk

Iemand die van een lokale familie wijn verkoper een nationale marktleider kan maken weet vast waar die het over heeft. Toevallig is Gary Vaynerchuk deze persoon! De Wit Russische-Amerikaanse ondernemer heeft het bedrijf van zijn familie van 3 miljoen naar 60 miljoen laten groeien in recordtijd! Hoe hij dit deed? Via digitale marketing, webshop fulfilment, social media en e-commerce. Dit boek, geschreven in het Engels, helpt je om dezelfde stappen te zetten die Gary heeft weten te zetten. Leer van de leermeester door morgen nog Crush It te lezen!

10. De Online Marketing Tornado – Tonny Loorbach

Zoek je een e-commerce boek wat ‘gewoon’ een recht voor z’n raap stappenplan is hoe jij je website een ware bezoekersmagneet kan maken? Dan stop met zoeken en lees dit boek! Dit boek laat je niet alleen alle keuzes zien die je kan maken als online-ondernemer, maar het helpt je ook de juiste keuzes te maken! Elke website heeft een andere online strategie die perfect past bij hun Unique Selling Points en De Online Marketing Tornado helpt je om jouw perfecte strategie te vinden!

Ga aan de slag!

Ga aan de slag met lezen. Rome is niet in één dag gebouwd, maar ze moesten wel ooit beginnen met bouwen. Je komt pas ergens binnen de e-commerce, of überhaupt in het leven, wanneer je die moeilijke eerste stap zet. Wacht niet tot volgende week, maar begin gewoon vandaag met lezen!

Over de auteur

Luc Raets

Hallo daar, mijn naam is Luc Raets en ik ben de nieuwe stagiair van Mindsetters! Ik ben 26 jaar en zit momenteel in de afstudeerfase van mijn opleiding Commerciële Economie. Mindsetters is niet een bedrijf wat je zomaar…

Alle artikelen van Luc Raets

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down