Wet van aantrekkingskracht. Hoe werkt deze?

wet van aantrekkingskracht
12/01/2022
3821

Je hoort het steeds vaker voorbij komen; de wet van aantrekkingskracht, oftewel the Law of Attraction. Het is in korte tijd een erg belangrijk begrip geworden, maar wat bedoelt men nu eigenlijk met dit begrip? En belangrijker nog, hoe kan jij deze wet toepassen in jouw leven?

Wat is de wet van aantrekking?

De wet van aantrekking, of The Law of Attraction, staat voor de aantrekking van datgeen dat je denkt. Positieve gedachten zouden dus positieve dingen aantrekken, maar andersom zullen negatieve gedachten negatieve dingen of ervaringen aantrekken. Het inzetten van positieve intenties en gedachten kan er dus toe leiden dat je je doelen gaat behalen. Hoe mooi klinkt dit? Dus door alleen positief te denken ga ik mijn mooiste leven manifesteren? Helaas is hier wel iets meer voor nodig!

De theorie van de wet van aantrekkingskracht

Wetenschappers zijn het erover eens dat alles op aarde een trilling of frequentie uitzendt. Zo ook je gedachten. De wet van aantrekkingskracht stelt dat gelijksoortige trillingen elkaar gaan aantrekken. Als jij dus met je gedachten en gevoelens een bepaalde trilling uitzendt, ga je dingen aantrekken die dezelfde frequentie hebben. Of deze nu positief of negatief zijn. Positieve gedachten hebben een hoge frequentie, negatieve gedachten trillen daarentegen op een laag niveau. Wat je eigenlijk moet onthouden is: gedachten worden dingen.

Wet van aantrekking: zeg het met jouw vibratie

De wet van aantrekkingskracht = de wet van creatie. Creatie is een intentie die door een veld van potentie trekt, coherentie teweegbrengt en via de toegevoegde energie van actie tot manifestatie leidt.

Alles is dus energie. Ook je gedachten. Een intentie is een gedachte die je als het ware uitzendt. Een bij deze gedachte passende frequentie wordt het universum (veld van potentie) ingestuurd. Alles in het universum dat op een gelijke frequentie trilt, wordt aangetrokken en versterkt elkaar om een geheel te gaan vormen. Jij krijgt op basis daarvan een ingeving of impuls om iets te gaan doen en onderneemt (geïnspireerde) actie. Op deze manier zal jouw intentie zich gaan manifesteren of manifesteren situaties zich vanzelf op ‘een magische manier’.

Je hebt een gedachte. Door deze gedachte steeds vaker te denken wordt de neuroverbinding in je hoofd sterker en gaat je onderbewustzijn dit aannemen. Hoe sterker dit mentale patroon, hoe vaker je eraan gaat denken.

Je brein is continu op zoek naar situaties die passen bij hetgeen in je onderbewuste is opgeslagen. Het zal dan ook op zoek gaan naar situaties die matchen met jouw denkbeeld. Je zult situaties dus eerder ‘manifesteren’ ofwel in je werkelijkheid brengen, omdat je je brein opdracht geeft hiernaar op zoek te gaan.

De wet van trilling

De Wet van de Trilling geeft aan dat alles vibreert. Alles is energie en energie is in beweging. Alles dat bestaat heeft een uniek trilling patroon en trilt op een bepaalde frequentie. Jouw vibratie, dus de energie die je uitstraalt, wordt geproduceerd door je gedachten, gevoelens, intenties en overtuigingen. Energie volgt altijd de weg van de minste weerstand. Daarom zoekt het vaak naar frequenties die op eenzelfde frequentie trillen (Wet van de Resonantie) en elkaar versterken. Wil je een ander kanaal ontvangen, dan zul je de frequentie van je uitzending moeten veranderen.

De wet van aantrekking

De Wet van Aantrekkingskracht stelt dat je alles aantrekt wat op jouw vibratie/frequentie zit. Jij hebt namelijk ook een vibratie zoals we hierboven al lazen. Je lichaam is niets anders dan een moleculaire structuur. Als je jezelf onder een microscoop zou leggen, zie je dat je uit energie bestaat. Je bent dus een massa aan energie.

Alles is aanwezig op een bepaalde frequentie. Er zijn ontelbaar veel frequenties. Jouw energieveld zorgt ervoor dat je mensen aantrekt wiens frequentie matcht met jouw frequentie of juist bepaalde situaties aantrekt die matchen met jouw vibratie.

wet van de aantrekkingskracht

Waaruit is de wet van aantrekkingskracht opgebouwd?

  • Vraag: Probeer zo concreet en specifiek mogelijk een verlangen of intentie uit te zetten.
  • Het wordt gegeven: dit is de taak van het Universum, het brengt je namelijk hetgeen je nodig hebt om daar te komen en je doelen te bereiken.
  • Ontvang: Dit gaat vaak fout, het volledig loslaten van alle weerstand en een match worden met jouw verlangen. Lukt het jou daadwerkelijk om in die ontvangstmodus te komen, dan kan jij echt werkelijk waar alles manifesteren in je leven!

Om de wet van aantrekkingskracht optimaal in te kunnen zetten, moet je eerst weten wat je wilt bereiken. Welk doel heb je voor ogen? Op deze manier straal je je behoefte uit en worden je hersenen geprikkeld om te begrijpen dat het iets belangrijks is en dat je je er meer op moet gaan concentreren. With positive vibes! Als je deze intentie hebt vastgesteld, wordt deze werkelijkheid door een aantal neurologische systemen. Door elke dag bewust je intentie te bepalen en dit te herhalen, voorkom je dat je hersenen relevante prikkels voor je doelen er uit filtreren.

Vibraties ontstaan vanuit je gedachten. Vanuit deze vibratie kan je dingen aantrekken op hetzelfde vibrationele niveau. Het is heel belangrijk dat jij je focus legt op hoe je wilt dat dingen gaan. Niet focussen op het hoe nu is, maar op hetgeen je wilt dat het is. Op deze manier zend je de juiste vibratie uit en zullen hier manifestaties uit voortvloeien.

Als je honderd procent achter je intentie staat en er geen enkele twijfel bestaat, zal je zien dat er verschillende kansen onopgemerkt voorbijkomen die jou in de richting van jouw doel leiden en is de wet van aantrekkingskracht dus actief. Alleen een intentie en wachten op het resultaat gaat je helaas niet tot het doel brengen. Houd je ogen dus open en grijp elke kans die je verder op weg helpt richting jouw doel.

Daarnaast zal je zelf toch ook nog even in actie moeten komen. Het gaat erom dat je elke dag iets doet om je doel te bereiken. Het concreet stellen van je doelen/intentie, anders blijft het maar een vage wens. Als je er vervolgens ook nog eens je aandacht en energie insteekt zal de wet van aantrekkingskracht zijn werk gaan doen. Maar, houd je ogen open en mis geen enkele mogelijkheid die jou verder helpt om jouw doel te bereiken!

Nu ben jij aan zet, kom in actie!  Maar hoe ga je dat doen? In een volgende blog zal ik jullie uitleggen hoe je de wet van aantrekking, oftwel the law of attraction, in de praktijk kunt uitvoeren. Het zal uit een kort stappenplan bestaan dat jou gaat helpen in de richting van jouw mooiste leven. Hierin licht ik jullie ook toe waarom het jou misschien niet lukt om de wet van aantrekkingskracht in praktijk toe te passen. Aan het einde van de blog geef ik jou enkele tips om de wet van aantrekkingskracht alsnog voor jou te laten werken.

De toepassing van de wet van aantrekkingskracht in het dagelijks leven

Een stappenplan dat jou gaat helpen de wet van aantrekkingskracht toe te passen en zo jouw mooiste leven te manifesteren!

  • Zend je verlangen uit: Wees zo concreet en specifiek mogelijk in jouw verlangen. Zorg ervoor dat je je goed voelt bij je verlangen en visualiseer jezelf in deze situatie.
  • Loslaten en vertrouwen: De moeilijkste stap is het loslaten van je verlangen. Hierbij geldt ook de controle over het hoe en wanneer durven los te laten en te vertrouwen op het universum. Door het willen controleren, verlies je jezelf in het feit dat het er nog niet is. Dit is een negatieve gedachte hetgeen ervoor zorgt dat de wet van aantrekking niet tot werking zal komen en jij je intenties niet gaat manifesteren.
  • Inspired action: Actie vanuit een gevoel. Tijdens het proces komen verschillende dingen op je pad. Wanneer jij bij een bepaalde actie een goed gevoel hebt, een YES gevoel, kan het zomaar zijn dat deze actie jou verder brengt in het behalen van je intenties. Je voert de actie dan niet uit omdat je jezelf pushed, maar omdat je het wilt en het goed voelt. Hierbij gaat het niet alleen om dingen, maar zullen er ook verschillende personen op je pad komen die een toevoeging zullen zijn bij het behalen van jouw doel(en).
  • Ontvangen: Het ontvangen van je wensen. Hierbij kun je jezelf afvragen of je kunt ontvangen. Sta jij het jezelf toe om te ontvangen? Deze stap klinkt gemakkelijk, maar zo gemakkelijk is het niet. Je kunt je doel zomaar mislopen, dit omdat je niet de focus hebt op je verlangen. Blijf dus wakker en zie wanneer het op je pad komt! Je hebt er al lang op gewacht, je laat deze kans toch niet voorbij schieten?
  • Quotes of the law of attraction kunnen je helpen constant bewust te blijven en de juiste positie in te nemen.

De belangrijkste regel binnen de wet van aantrekking: voel je goed! Wanneer jij je goed voelt zal je veel eerder positieve dingen aantrekken, aangezien bij goed voelen een positieve mindset hoort. Hierbij speelt het begrip dankbaarheid een grote rol. Ben dankbaar voor alle mooie dingen in je leven. Door elke dag dankbaar te zijn ben je een tevreden persoon met een positieve gedachtegang.

De wet van aantrekkingskracht samengevat

Focus op iets wat je direct een goed gevoel geeft: positiviteit. Dit zorgt ervoor dat je op dat hoge vibrationele niveau komt wanneer jij positiviteit ervaart. Dit kan erg moeilijk zijn, maar er is altijd wel iets in je leven waar jij je goed bij voelt en je dus dankbaar voor bent. Vanuit een focus waar jij je goed bij voelt zal je meer dingen gaan ontvangen die je een goed gevoel geven.

Er zijn verschillende manieren om continu in de ontvangstmodus te staan. Begin de dag met iets positiefs, je moet geen weestand voelen bij hetgeen je doet. Je doet dingen waarbij je een goed gevoel creëert en hierdoor zend je gelijk positieve vibraties uit. Ben dankbaar voor alles wat je hebt en de personen die om je geven. Hierin speelt het begrip onvoorwaardelijkheid en onvoorwaardelijke liefde een belangrijke rol. Wat dit begrip inhoudt en hoe het jou verder kan helpen lees je in een volgende blog, lees hem hier.

Op dit moment ben ik dankbaar dat ik jou iets tastbaars heb kunnen meegeven waar je hopelijk iets mee kan. Dit om jou te laten inzien dat alles kan, want ook jij kunt je leven naar een hoger niveau brengen. Maar geef jezelf de tijd en groei in het proces en het voornaamste: geniet van de reis, de reis naar de manifestatie van jouw mooiste leven.

Het is zeker niet zo gemakkelijk om de wet van aantrekking op de juiste manier in je leven toe te passen. Iedereen kan uiteindelijk de wet van aantrekking toepassen, maar of je hierbij positieve of negatieve dingen aantrekt is afhankelijk van jouw gedachtegang en dus mindset.

Er zijn een aantal redenen waarom het bij vele mensen niet lukt om de wet van aantrekking op de juiste manier toe te passen. Dit is te lezen in een volgende blog: waarom de wet van aantrekking niet voor jou werkt?

Over de auteur

Kiona Lousberg

Heii, ik ben Kiona Lousberg. Op Mindsetters deel ik mijn inzichten en ervaringen. Iedereen heeft een eigen verhaal, het leven kent leuke maar ook minder leuke momenten. Zo heeft iedereen wel eens in een diep dal gezeten en…

Alle artikelen van Kiona Lousberg

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down