9 Manieren om online geld te verdienen

Online geld verdienen
10/10/2022
1530

Met de alle digitale mogelijkheden en vooruitgang van vandaag is het makkelijker dan ooit om online geld te verdienen. Er zijn veel verschillende manieren om online geld te verdienen, maar sommige zijn beter dan andere. In dit artikel zullen we de meest populaire manieren bespreken om online geld te verdienen. De meeste van deze manieren hebben we persoonlijk ook ondervonden. Geen zin of tijd om te lezen? Bekijk dan de video waarin we 6 van de 9 manieren om online geld te verdienen uitleggen.

1. Online geld verdienen met dropshipping

Dropshipping is een populaire manier om online geld te verdienen. Dropshipping is een manier waarop bedrijven producten verkopen aan klanten zonder dat ze daadwerkelijk een voorraad van het product hebben. In plaats daarvan bestellen ze het product rechtstreeks bij de leverancier (vaak goedkoper in China) en laten ze het rechtstreeks naar de klant verzenden. Dit betekent dat bedrijven geen kosten hebben voor opslag en verzending, waardoor ze meer geld kunnen verdienen en minder werk hieraan hebben.

Nadelen van dropshipping als online verdienmodel

Dropshipping is een interessante manier om producten aan klanten te verkopen zonder dat je zelf een voorraad hoeft te hebben. Hoewel het een veelgehoorde oplossing is voor ondernemers die geen geld willen uitgeven aan het opslaan en verzenden van producten, zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden als je een dropshipping bedrijf wilt starten.

1. Weinig controle over kwaliteit - Hoewel je als dropshipper kunt kiezen voor een betrouwbare leverancier, heb je in de meeste gevallen geen controle over de kwaliteit van het product. Het is mogelijk dat je klanten producten ontvangen die niet aan de verwachtingen voldoen, wat kan leiden tot negatieve feedback en lagere verkoopcijfers. Vervolgens moet je dit zelf oplossen en komen vragen en feedback bij jou terrecht, terwijl je geen impact hebt over aanpassingen van het product.

2. Hoge verzendkosten - Omdat je als dropshipper lange afstanden moet afleggen om je producten te verzenden, kan dit leiden tot hoge verzendkosten. Je klanten kunnen daardoor een hogere prijs voor je producten verwachten, waardoor je minder concurrentieel bent. Ook retouren vormt hiermee in combinatie een probleem.

3. Wachtrijen bij leverancier - Omdat je afhankelijk bent van een leverancier voor het verzenden van je producten, kan het gebeuren dat je klanten langere levertijden ervaren. Dit kan leiden tot ontevreden klanten. Vaak komt dit ook doordat de meeste producten afkomstig zijn uit China. De verzendtijd is enorm lang waardoor klanten die gewend zijn om het pakket de volgende dag in huis te hebben erg ontevreden zullen zijn. Hieruit vloeien veel vragen voort, en dus kost het weer tijd en moeite om een goeie klantenservice op te zetten.

2. Online marketing Agency

Een andere populaire manier om online geld te verdienen is door een online marketingbureau te beginnen. Als je een achtergrond hebt in marketing en ervaring hebt met het schrijven van content, het bouwen van websites en het optimaliseren van zoekmachines, dan kun je een online marketingbureau starten dat bedrijven helpt bij het vergroten van hun online verkeer en verkoop. Er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar een goed online marketingbureau om hun bedrijf te helpen groeien.

Persoonlijk ben ik oprichter en eigenaar van het online marketing bureau Web Wings. In praktijk merk ik dat ik de voorkeur geef dit wel fysiek te doen. Ik heb er voor gekozen om een team te bouwen van 30+ mensen. Dit kan lastig digitaal. Maar ik ken genoeg concullega's die vergelijkbare werkzaamheden als ons uitvoeren voor klanten vanuit hun verblijf in Bali of waar dan ook ter wereld. Persoonlijk denk ik dat het fysiek kunnen spreken van je klanten een voordeel is, maar ik heb genoeg klanten die ik nog nooit in het echt gezien heb en al jaren zaken mee doe. Vooral de corona heeft hier enorm bij geholpen dat er zonder de mogelijkheid van een fysieke meeting wel zaken gedaan kan worden.

3. Producten verkopen op je webshop, Bol.com of Amazon

Een andere populaire manier om online geld te verdienen is door het verkopen van producten op je eigen website, Bol.com, Amazon of een ander platform. Hierbij moet je de goederen wel zelf eerst inkopen en ergens opslaan. Ook dien je deze in de meeste gevallen zelf te verzenden (vooral in het begin). Later kun je eventueel gebruik maken van fullfillment.

Bol.com is een van de meest populaire online markten in Nederland. Als je producten hebt die je wilt verkopen, dan kun je een account aanmaken op Bol.com en je producten verkopen. Je kunt je producten verkopen aan consumenten of bedrijven, wat je meer kansen biedt om geld te verdienen.

Een groter bereik kun je zelf gemakkelijk creëren. Je kunt bijvoorbeeld een weblog beginnen waarop je de producten op Bol.com aanprijst, bespreekt of vergelijkt. Je zou ook via de social media kanalen zoiets kunnen doen. Je kunt producten via Facebook promoten en foto’s tonen. Je zou ook kunnen denken aan video’s op Youtube bijvoorbeeld. Het zijn zeer nuttige kanalen om al snel een groter bereik te realiseren. En hoe groter jouw bereik is, hoe groter dus de kans dat je online (veel) geld kunt verdienen. Let wel op; platformen als Bol.com en Amazon vragen een percentage van elke verkoop die je op hun paltform doet. Dit noemen ze een affiliatecomissie. Hoewel iedereen een affiliate kan worden, mits dit door het platform goed gekeurd wordt, moet je de ins- en outs weten om er een mooi rendement uit te halen. Het is wellicht wijs om een affiliate marketing cursus te volgen. Ook zijn er andere voordelen aan een affiliate platform. Zo kun je wel relatief snel verkopen en gebruik maken van hun bereik. Bovendien heb je minder opstartkosten dan wanneer je een eigen webshop eerst moet (laten) bouwen.

manieren om online geld te verdienen

4. Online Coaching

Online coaching is een manier om online geld te verdienen door advies en begeleiding te bieden aan mensen die op zoek zijn naar persoonlijk advies. Als je een achtergrond hebt in coaching, counseling of andere vergelijkbare vakken, dan kun je een online coaching business starten en mensen helpen om hun doelen te bereiken. Je kunt mensen helpen om hun carrière te verbeteren, hun relaties te verbeteren of hun levensstijl te verbeteren. Ook kun je online coaching doen in een niche / je vakgebied. Stel je bent zelf heel goed in een bepaalde skill, kun je ook mensen deze specifieke skill leren middels video's, gesprekken en trainingen.

5. Geld verdienen met YouTube

YouTube is een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen. Wanneer je een groot publiek bereikt met interessante video's kun je per 1000 views tussen de €1 en €10 betaald krijgen van YouTube op basis van de advertenties die voor, tijdens of na je video aan de gebruiker getoond worden. Je verdiensten hangen af van je doelgroep. Maak je video's die gericht zijn op kinderen bijvoorbeeld, dan is het voor adverteerders minder interessant om hun advertenties hierop te laten zien, hier krijg je dus minder voor betaald. Je hoeft niet perse jezelf zichtbaar te maken op de video om een groot publiek te gebruiken, er zijn tal van manieren om middels YouTube automation

6. Online geld verdienen met Affiliate Marketing

Online geld verdienen met affiliate marketing is een populaire manier voor veel mensen om extra inkomen te verdienen. Met affiliate marketing kun je geld verdienen door anderen te helpen producten en/of diensten te verkopen. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je beloond wordt voor het verkopen van producten en diensten van anderen. Het proces van online geld verdienen met affiliate marketing begint met het vinden van een product of dienst dat je kunt promoten. Je moet ervoor zorgen dat het product of de dienst relevant is voor je doelgroep. Daarnaast moet je ook kijken naar de vergoedingen die worden aangeboden. Er zijn verschillende manieren waarop je betaald kunt worden, waaronder commissies per verkoop, click-to-sale vergoedingen en vast tarief voor elke verkoop. Eenmaal je een product of dienst hebt gevonden om te promoten, moet je een manier vinden om mensen erover te informeren. Er zijn veel manieren om dit te doen, waaronder SEO, contentmarketing, socialemediamarketing, e-mailmarketing, betaalde advertenties en meer. Je moet ervoor zorgen dat je je doelgroep op de juiste manier bereikt. Als je eenmaal een goede strategie hebt voor het promoten van je producten of diensten, moet je ervoor zorgen dat je de juiste tracking instelt. Dit is belangrijk om te weten hoeveel verkopen je hebt gemaakt en hoeveel geld je hebt verdiend. Je kunt bijvoorbeeld een affiliate tracking systeem gebruiken om te zien welke campagnes werken en welke niet. Affiliate marketing is een goede manier om online geld te verdienen, maar het vereist veel werk en geduld. Je moet de markt goed begrijpen en de juiste strategieën gebruiken om succes te boeken. Als je de juiste stappen volgt, kun je een lucratieve bron van inkomsten creëren met affiliate marketing.

7. Maak gebruik van Fiverr, het platform voor freelancers

Heb je wel eens van Fiverr gehoord? Dat is namelijk ook een manier om online geld te verdienen. Fiverr geldt als een platform voor freelancers en je kunt het wel zien als een soort van marktplaats. Je kunt via Fiverr diensten verkopen. Fiverr geldt ondertussen als één van de grootste marktplaatsen voor met name digitale diensten. Daarbij moet je denken aan grafisch design, digitale marketing, schrijven en vertalen en video en animatie. Als verkoper van diensten maak je een lijst van diensten (optredens). Kopers die eventuele geïnteresseerd zijn kunnen je eerst allerlei vragen stellen over de dienst om ze vervolgens af te nemen. Het is overigens wel goed om te melden dat Fiverr als een tussenpersoon beschouwd kan worden. Het houd twintig procent van elke transactie in.

8. Een weblog met interessante of prikkelende teksten, is ook één van de manieren om online geld te verdienen

Ben jij een goede schrijver en weet jij de mensen te raken met interessante artikelen of prikkelende columns? Dan zou je een weblog kunnen beginnen, waarop je elke dag een blog plaatst. Je zou geld kunnen verdienen door banners onder de tekst te verkopen, je zou ook kunnen kiezen voor affiliate marketing of AdWords. Ook nu is het zaak om een zo groot mogelijk bereik te realiseren. Dit valt of staat toch wel een beetje met jouw schrijverskwaliteiten.

Onderscheid je van anderen!

Onderschat niet dat er al heel veel mensen elke dag opnieuw online publiceren. Ook nu moet je dus op een bepaalde manier het verschil zien te maken. En dat doe je doorgaans met leuke, prikkelende teksten of met teksten met een wetenschappelijke inslag. Kun jij dat, begin dan een weblog en probeer op die manier zoveel mogelijk geld te verdienen. Niet geschoten is altijd mis immers! Zeker één van de leukere manieren om online geld te verdienen.

9. Online surveys

Een van de meest populaire manieren om online geld te verdienen zonder bepaalde skill of kennis van online marketing is door middel van online surveys. Online surveys zijn korte vragenlijsten die mensen online kunnen invullen. Ze worden veel gebruikt door bedrijven om informatie te verzamelen over hun doelgroep, zoals hun interesses en koopgedrag. De bedrijven die deze surveys hosten, betalen de mensen die deze invullen om hun mening te geven. De bedragen die je kunt verdienen met online surveys zijn meestal niet erg hoog, maar het is een gemakkelijke manier om wat extra geld te verdienen. Het invullen van online surveys is eenvoudig. Eerst moet je je aanmelden bij een survey-site. Ze zullen je vragen om wat algemene informatie over jezelf, zodat ze je kunnen matchen met surveys die geschikt zijn voor jou. Vervolgens kun je de surveys bekijken en invullen. Elke survey bestaat uit een aantal vragen, die je moet beantwoorden. Afhankelijk van de survey en de site waar je aangemeld bent, kun je een kleine vergoeding voor elke survey die je invult, of krijg je punten die je later kunt verzilveren voor geld of prijzen. Hoewel online surveys een gemakkelijke manier zijn om wat extra geld te verdienen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat ze meestal niet veel opleveren. Je zult waarschijnlijk niet rijk worden met het invullen van online surveys, maar het is wel een van de manieren om online geld te verdienen. Als je op zoek bent naar manieren om wat extra geld te verdienen, is het zeker de moeite waard om online surveys te proberen.

Tal van manieren om online geld te verdienen

En zo zie je maar, er zijn tal van manieren om online geld te verdienen. Het vraagt wel enig voorwerk en onderzoek. Je moet er wel gelukkig van worden om de moeite erin te steken! Want zoals gezegd is niet elke webshop zomaar een winstgevende webshop. En is dus het hebben van een webshop niet direct een van de manieren om online geld te verdienen. Bij het boeken van succes draait het vooral om het creëren van een zo groot mogelijk bereik. En er zijn zoals gemeld tal van verschillende manieren om jouw bereik op korte termijn al behoorlijk te vergroten. Probeer het gewoon eens uit, misschien is één van deze manieren om online geld te verdienen wel iets voor jou!

Over de auteur

Jasper Voorn

Mijn naam is Jasper Voorn en ik ben één van de initiatiefnemers van Mindsetters. Zaken als persoonlijke ontwikkeling, mediteren, lezen en gesprekken met succesvolle personen hebben sterk bijgedragen aan mijn eigen persoonlijke en zakelijke successen. Vanuit een passie…

Alle artikelen van Jasper Voorn

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down