10x de beste psychologie boeken van 2024

psychologie boeken
18/07/2023
4811

Een geweldige manier om aan jezelf te werken, is door het lezen van boeken over psychologie. Het leert je zoveel over hoe wij als mens denken en waarom, en geeft inzicht in waar we kunnen verbeteren. Wij hebben dan ook een handige lijst van de 10 beste psychologie boeken van 2024 samengesteld, die jou kunnen helpen in het dagelijks leven én op de werkvloer. Houd jij van lezen, of ben je geïnteresseerd om aan jezelf te werken? Dan is deze lijst voor jou!

1. Master your Mindset - Michael Pilarczyk

Ik heb dit in andere boekenblogs al eens gezegd, maar één van mijn favoriete boeken over psychologie blijft nog altijd ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk. Het boek bevat een unieke combinatie van persoonlijke en spirituele groei, met zakelijk succes. De weg naar verbetering begint namelijk altijd met het begrijpen en accepteren van je huidige situatie. Wie ben je? Waarom doe jij wat je doet? Waar wil je naartoe? Ontdek het allemaal in Master your Mindset! Onze nummer één van de beste psychologie boeken van 2024.

2. Je bent zoals je denkt - Michael Pilarczyk

Een ander geweldig boek van Michael Pilarczyk, is het boek ‘Je bent zoals je denkt’. Het boek legt uit hoe jouw gedachten jouw dagelijkse realiteit vormen. Als jij heel positief en gemotiveerd in het leven staat, dan zal jouw leven dat ook reflecteren. Dit boek helpt enorm in het begrijpen van jouw eigen denkwijze, en die eventueel aan te passen aan de resultaten die jij wilt zien en bereiken. Dit is zeker een van de beste psychologie boeken, die ik enorm aanraad!

3. Therapiewinst - Richard Layard & David M. Clark

Het boek ‘Therapiewinst’ van Richard Layard en David Clark schijnt licht op de manier waarop de samenleving omgaat met fysieke pijn, vergeleken die van psychische pijn. Het is een zeer interessant verhaal over hoe wij zelf kijken naar dit soort problemen en laat je denken over waar bij jou de grens ligt. Zoek jij hulp als het mentaal niet goed gaat, of staat jouw ego in de weg? Voel jij je zwak als je moet toegeven dat je worstelt met depressieve gedachtes en emotionele stress symptomen, maar ga je wel naar de dokter voor een gebroken been?

4. Omringd door idioten - Thomas Erikson

Om beter met mensen te kunnen communiceren, is het enorm belangrijk om erachter te komen wat jouw gedragsstijl is. Niet iedereen kan het namelijk even goed met elkaar vinden. Of dat gaat over collega’s, familieleden, mensen in jouw vriendengroep of teamleden. Het gezamenlijke doel moet toch bereikt worden! Dit boek raad ik enorm aan, aan iedereen die veel te maken heeft met leiding geven en samenwerken. Het geeft geweldig inzicht in de verschillende soorten mensen en hun gedragsstijl, plus hoe je het beste met elkaar kunt communiceren.

5. Patronen doorbreken - Hannie van Genderen & Gitta Jacob

Sommige patronen zijn lastig om te doorbreken. Of dat nu is dat je iedere dag teveel koffie drinkt, door de wekker heen slaapt of vaak dingen vergeet. Het boek ‘Patronen doorbreken’ van Hannie van Genderen en Gitta Jacob helpt jou om door middel van schematherapie de kern van het probleem te ontdekken en te veranderen. Dit is een van de beste psychologie boeken die helpt bij zelfontwikkeling voor in het dagelijkse leven.

6. Jouw krachtige brein - Charlotte Labee

De volgende op onze lijst van geweldige psychologie boeken, is 'Jouw krachtige brein' van Charlotte Labee. Het boek bespreekt de connectie tussen ons hart en ons brein, en hoe de twee met elkaar omgaan. Charlotte spreekt over haar eigen verhaal en vervelende gebeurtenissen, en hoe die haar leven hebben veranderd. Wil jij weten hoe je met trauma’s om kunt gaan en weer een positieve mindset kan krijgen? Dan is dit spirituele psychologieboek zeker een aanrader om te lezen.

7. Elementaire gewoontes - James Clear

Nog een geweldig boek om te lezen als jij slechte patronen wilt doorbreken, is ‘Elementaire gewoontes’ van James Clear. Dit boek is de ideale gids om jouw leven te verbeteren. Leer verschillende methodes die je helpen jouw ongewenste patronen, in goede gewoontes om te zetten.

8. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim & Volkers Hennie Lee Youngcheol

Dit geweldige boek is geschreven door de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim, en geeft een prachtig beeld over hoe wij mindful om kunnen gaan met alles wat op ons pad komt. Het leert je om je emoties te waarderen en goed te kunnen plaatsen, en in alle kalmte de wereld aan te gaan. Het boek leest makkelijk weg en geeft je een nieuwe waardering voor het leven. Zeker een enorme aanrader om te lezen! Benieuwd naar meer spirituele boeken? Lees dan zeker onze blog over de 7 beste spirituele boeken voor geestelijke groei!

9. ACT your way - Denise Matthijssen

In een wereld waar iedereen in hokjes wordt gestopt, is het enorm belangrijk om te leren je eigen weg te volgen. Voor veel mensen begint deze strijd al tijdens de puberteit. Dit boek is geschreven om adolescenten te helpen met hun ontwikkeling, door te focussen op de positieve ervaringen in het leven. Ik vind dat dit boek enorm helpt met het omgaan van stress en dat het zeker een aanrader is voor iedereen die hun innerlijke kind een handje wil helpen.

10. Natural Skills - Janine Schimmelpenninck

Last but not least, ‘Natural Skills’ van schrijfster Janine Schimmelpenninck. In dit boek lees je alles over het kunnen overleven in de psychologische jungle waar onze wereld in is veranderd. Je leert jezelf kennen, wie de mens van nature is en hoe veerkrachtig wij als wezens zijn. Zeker de beste keuze om deze lijst van de beste psychologie boeken van 2024 mee af te sluiten.

beste psychologie boeken

De beste psychologie boeken van 2024 samengevat

De beste psychologie boeken van 2024zijn een mix van wetenschappelijke, spirituele en therapeutische standpunten op de psychologie en zelfontwikkeling. Voor ieder is er hier wat wils. Ben jij meer op zoek naar boeken specifiek over mindset? Klik dan hier voor onze lijst van favorieten.

Over de auteur

Jasper Voorn

Mijn naam is Jasper Voorn en ik ben één van de initiatiefnemers van Mindsetters. Zaken als persoonlijke ontwikkeling, mediteren, lezen en gesprekken met succesvolle personen hebben sterk bijgedragen aan mijn eigen persoonlijke en zakelijke successen. Vanuit een passie…

Alle artikelen van Jasper Voorn

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down