10x de beste mindset boeken van 2024

mindset boeken mindsetters
10/05/2024
10233

Welke mindset boeken mogen ook dit jaar niet ontbreken in jouw boekenkast? Wij hebben onze persoonlijke top 10 mindset boeken voor je samengesteld. We hebben gekeken naar inzichten die elkaar versterken of juist uiterste zijn. Bij elk boek zit een handige link om deze direct te bestellen. Bekijk ook onze video onderaan deze blog waar we 3 van onze favorieten Mindset boeken verder toelichten en voor je samenvatten.

1. Master your mindset - Michael Pilarczyk

Eén van mijn persoonlijk favoriete boek over mindset is 'Master your Mindset' van Michael Pilarczyk. Het is een laagdrempelige manier om met het onderwerp in aanmerking te komen. Daarnaast leest het leuk en gemakkelijk weg, omdat Michael je meeneemt in zijn eigen verhaal en mindset switch. Ik geef dit boek ook al jaren aan elke medewerker of stagiair(e) bij mijn bedrijf Web Wings wanneer een proefperiode of stage succesvol is afgerond. Een must have!

2. Think and Grow Rich - Napoleon Hill

Volgens Napoleon Hill is Succes het resultaat van de manier waarop je denkt. Dit is de kern van het boek Think and Grow Rich. Deze klassieker is voor het eerst uitgegeven in 1937. Het levenswerk van Napoleon Hill bevat inzichten en wetten die tijdloos en universeel zijn. Recentelijk is ook een Nederlandse vertaling uitgebracht door Michael Pilarczyk die we van harte aanbevelen. Het boek heeft me persoonlijk enorm geholpen bij de uitbouw van mijn verschillende bedrijven en mijn reis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en financiële vrijheid.

3. Mindgym - Wouter de Jong

'Mindgym' is een perfect boek voor praktische hulp bij het trainen van je mindset. Hierin wordt beschreven hoe je mind(set) net als een spier getraind kan worden met meerdere praktische voorbeelden, tips en oefeningen. Een boek dat niet aan te raden is om in één keer uit te lezen, maar meer gezien kan worden als een werkboek om regelmatig op terug te vallen en toe te passen. Ik open hem na 3 jaar nog steeds maandelijkse bij specifieke hoofdstukken om herinnerd te worden aan de oefening die mijn brein nodig heeft.

4. Rich dad, Poor dad - Robert Kiyosaki

In zijn boek 'Rich dad, poor dad' vertelt Robert Kiyosaki zijn eigen verhaal over zijn twee 'vaders'. Zijn eigen vader (met een fixed mindset) en de vader van zijn beste vriend, één van de rijkste ondernemers van Hawaï (met een growth mindset). Hij vertelt over de lessen die hij van beide vaders leerde en hoe de mindset van zijn rijke vader zijn kijk op het leven veranderd heeft en hem financieel succes heeft gebracht. Dit mindsetboek is vooral goed voor het ontwikkelen van je moneymindset.

5. The Subtle Art of Not Giving a F*ck - Mark Manson

Een vreemde eend in de mindset boeken. Op een humoristische wijze geeft Mark zijn kijk op het leven en lees je hoe positief denken niet altijd de oplossing is. Zelfconfrontatie is een vereiste om het maximale uit dit boek te halen. De paradox in dit boek is dat dit eigenlijk hét zelfhulpboek is voor zelfhulphaters.

6. The One Thing - Gary Keller

Zoals de titel al verklapt helpt dit boek je op weg naar dat ENE DING te zoeken dat al het andere gemakkelijker maakt. Cruciaal voor de bewustwording van focus en verlangen. Dit boek word ook verder toegelicht in onze video van de top 3 mindset boeken onderaan deze pagina.

7. De zeven eigenschappen van succes in je leven - Stephen Covey

Deze kleine verbastering van de klassieker "de zeven eigenschappen van effectief leiderschap" is een must-read en voor mij persoonlijk de basis geweest voor mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Daarom onmisbaar in onze top 10 beste mindset boeken. Stephen neemt je op een leuke en vertellende manier met veel voorbeelden mee in de 7 cruciale eigenschappen die nodig zijn voor succes op elk vlak van je leven. Deze eigenschappen heb ik zelf groot in een post verwerkt en in mijn kantoor hangen gezien deze het basis framework zijn voor mijn persoonlijke mindset.

8. Mindset - Carol S. Dweck

In dit boek wordt voor het eerst de mindset theorie besproken en wordt het verschil tussen een growth mindset en een fixed mindset uitgelegd. Daarnaast helpt het boek je om je mindset te switchen. Vanzelfsprekend een boek dat niet kon missen in deze top 10. In tegenstelling tot andere boeken op deze lijst is deze stukken meer theoretisch. De verhalende manier van vertellen in de andere boeken op deze lijst spreken mij persoonlijk meer aan. Doch de onderbouwing is in het boek "Mindset" van Carol S. Dweck stukken sterker en maakt dit boek onmisbaar op de lijst en in elke boekenkast.

9. Het Geheim van Levenskracht - Rajshree Patel

Het Geheim van Levenskracht (Vital Force) geeft je praktische tips waarmee je optimaal gebruik kan maken van de onuitputtelijke bron van levensenergie. In dit boek legt Rajshree Patel uit hoe jij in je drukke bestaan toegang krijgt tot je onbegrensde potentieel.

10. Factfullness - Hans Rosling

Dit boek heeft wellicht niet direct wat met mindset te maken. Het is immers vrij feitelijk en theoretisch. Maar na het lezen verandert je kijk op de wereld en het leven volledig, en dus ook je mindset. Een aanrader!

Beste mindset boeken samengevat

Boeken over mindset zijn er in allerlei soorten en maten. Net als dat er verschillende soorten mindsets zijn, zijn er op verschillende kijken op het leven boeken geschreven. We hebben een diverse lijst gemaakt in samenspraak met het hele team bij Mindsetters. Daarnaast adviseren wij iedereen die zich zakelijk wil ontwikkelen onze top 10 managementboeken te bekijken. Managen is immers niet alleen belangrijk in de zakelijke wereld, maar ook je privéleven managen is belangrijk.

Video over beste mindset boeken

Voor ons YouTube kanaal hebben we onderstaande video gemaakt waar we onze top 3 mindsetboeken nog persoonlijk toelichten. Hierin lichten we drie boeken uit de bovenstaande mindset boeken top 10 uit die we kort voor je samenvatten en onze persoonlijke mening over geven.

Over de auteur

Jasper Voorn

Mijn naam is Jasper Voorn en ik ben één van de initiatiefnemers van Mindsetters. Zaken als persoonlijke ontwikkeling, mediteren, lezen en gesprekken met succesvolle personen hebben sterk bijgedragen aan mijn eigen persoonlijke en zakelijke successen. Vanuit een passie…

Alle artikelen van Jasper Voorn

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down