10x de beste mindset boeken van 2022

13/01/2022
468
mindset boeken

Welke mindset boeken mogen dit jaar niet ontbreken in jouw boekenkast? Wij hebben onze eigen top 10 samengesteld voor dit jaar. We hebben gezocht naar inzichten die elkaar versterken of juist uiterste zijn. Bij elk boek zit een handige link om deze direct te bestellen.

1. Master your mindset (Michael Pilarczyk)

Eén van mijn persoonlijk favoriete boek over mindset is 'Master your Mindset' van Michael Pilarczyk. Het is een laagdrempelige manier om met het onderwerp in aanmerking te komen. Daarnaast leest het leuk en gemakkelijk weg omdat Michael je meeneemt in zijn eigen verhaal en mindset switch. Ik geef dit boek ook al jaren aan elke medewerker of stagiair(e) bij mijn bedrijf Web Wings wanneer een proefperiode of stage succesvol is afgerond.

2. Think and Grow Rich (Napoleon Hill)

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Deze klassieker is voor het eerst uitgegeven in 1937. Het levenswerk van Napoleon Hill bevat inzichten en wetten die tijdloos en universeel zijn. Recentelijk is ook een Nederlandse vertaling uitgebracht door Michael Pilarczyk die we van harte aanbevelen.

3. Mindgym (Wouter de Jong)

'Mindgym' is een perfect boek voor praktische hulp bij het trainen van je mindset. Hierin wordt beschreven hoe je mind(set) net als een spier getraind kan worden met meerdere praktische voorbeelden, tips en oefeningen. Een boek dat niet aan te raden is om in één keer uit te lezen, maar meer gezien kan worden als een werkboek om regelmatig op terug te vallen en toe te passen.

4. Rich dad, Poor dad (Robert Kiyosaki)

In zijn boek 'Rich dad, poor dad' vertelt Robert Kiyosaki zijn eigen verhaal over zijn twee 'vaders'. Zijn eigen vader met een fixed mindset en de vader van zijn beste vriend, één van de rijkste ondernemers van Hawaï. Hij vertelt over de lessen die hij van beide vaders leerde en hoe de mindset van zijn rijke vader zijn kijk op het leven veranderd heeft en hem financieel succes heeft gebracht.

5. The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson)

Op een humoristische wijze geeft Mark zijn kijk op het leven en lees je hoe positief denken niet altijd de oplossing is. Zelfconfrontatie is een vereiste om het maximale uit dit boek te halen.

6. The One Thing (Gary Keller)

Zoals de titel al verklapt helpt dit boek je op weg naar dat ENE DING te zoeken dat al het andere gemakkelijker maakt.

7. De zeven eigenschappen van succes in je leven (Stephen Covey)

Deze kleine verbastering van de klassieker "de zeven eigenschappen van effectief leiderschap" is een must-read en voor mij persoonlijk de basis geweest voor mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

8. Mindset (Carol S. Dweck)

In dit boek wordt voor het eerst de mindset theorie besproken en wordt het verschil tussen een growth mindset en een fixed mindset uitgelegd. Daarnaast helpt het boek je om je mindset te switchen.

9. Het Geheim van Levenskracht (Rajshree Patel)

Het Geheim van Levenskracht (vital force) geeft je praktische tips waarmee je optimaal gebruik kan maken van de onuitputtelijke bron van levensenergie. In dit boek legt Rajshree Patel uit hoe jij in je drukke bestaan toegang krijgt tot je onbegrensde potentieel.

10. Factfullness (Hans Rosling)

Dit boek heeft wellicht niet direct wat met mindset te maken. Het is immers vrij feitelijk en theoretisch. Maar na het lezen verandert je kijk op de wereld en het leven volledig, en dus ook je mindset. Een aanrader!

Beste mindset boeken samengevat

Boeken over mindset zijn er in allerlei soorten en maten. Net als dat er verschillende soorten mindsets zijn, zijn er op verschillende kijken op het leven boeken geschreven. We hebben een diverse lijst gemaakt in samenspraak met het hele team bij MindSetters. Daarnaast adviseren wij iedereen die zich zakelijk wilt ontwikkelen onze top 10 managementboeken te bekijken. Managen is immers niet alleen belangrijk in de zakelijke wereld, maar ook je privé leven managen is belangrijk.

Over de auteur

Jasper Voorn
Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 27 jaar, en ik ben één van de initiatiefnemers van Mind Setters. Zaken als persoonlijke ontwikkeling, mediteren, lezen en gesprekken met succesvolle personen hebben sterk bijgedragen aan mijn eigen persoonlijke en zakelijke successen. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook samen met mijn broer Joeri Voorn in 2022 Mind Setters begonnen. Naast mijn bezigheid bij Mind Setters houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor 300+ klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Mind Setters komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en werken aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling samen. Mijn doel is om vanuit Mind Setters 1 miljoen mensen te kunnen bereiken en inspireren om het maximale uit hun leven te halen.
© Mindsetters - 2022
Made with
Web Wings
chevron-down