10x de beste managementboeken van 2023

managementboeken
15/01/2022
5278

Welke managementboeken mogen dit jaar niet ontbreken in jouw boekenkast? Wij hebben onze eigen top 10 samengesteld voor dit jaar. We hebben gezocht naar inzichten die elkaar versterken of juist uiterste zijn. Bij elk boek zit een handige link om ze direct te bestellen. Bekijk ook onderaan deze blog onze video waar we 3 van deze top 10 managementboeken nog dieper toelichten voor je.

1. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephan Covey

Deze klassieker kan natuurlijk niet ontbreken. Covey beschrijft 7 eigenschappen die je zowel zakelijk als privé op weg zullen helpen in de leiding te nemen over jezelf en de kwaliteit van het leven te vergroten. We hebben een heel artikel geweid aan een review en samenvatting van de zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

de zeven eigenschap van effectief leiderschap

2. KPI's die wél werken – Peter Geelen

In dit praktische en duidelijke boek wordt ingegaan op het juist toepassen van KPI’s. Regelmatig zorgen KPI’s binnen organisaties voor barrières of tegenstrijdigheden en dragen ze niet bij aan de gewenste organisatieontwikkeling.

KPI

3. Socrates op sneakers – Elke Wiss

Een tikkeltje spiritueel, maar erg praktisch en passend voor vernieuwde organisaties. Het helpt je betere vragen te stellen en oordelen los te laten. Dit verstrekt verbinding en creëert nieuwe inzichten.

socratisch op sneakers

4. Grip – Rick Pastoor

In Grip word je geleerd hoe je toekomt aan de plannen die je wel hebt maar niet uitvoert. Het boek leert je hoe je je werk kunt organiseren. Het biedt veel praktische tips die je snel kunt toepassen in je eigen leven.

GRIP

5. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Deze klassieker is voor het eerst uitgegeven in 1937. Het levenswerk van Napoleon Hill bevat inzichten en wetten die tijdloos en universeel zijn. Recentelijk is ook een Nederlandse vertaling uitgebracht door Michael Pilarczyk die we van harte aanbevelen.

Think and grow rich

6. Straight Line Leadership - Dusan Djukich

Het boek beschrijft aan de hand van een distincties hoe je een krachtig persoonlijk en zakelijk leven kunt creëren. Het helpt je om te gaan met het oplossen van situaties met extreme resultaatfocus om zodoende in een directe lijn naar het doel toe te werken.

straight line leadership

7. Verbaal Meesterschap – Remco Claassen

In dit boek leer je hoe je impact maakt middels communicatie, zowel online als offline. Remco Claassen heeft jarenlange ervaring als spreker en trainer en heeft zijn ervaring op dit gebied gebundeld in het boek ‘Verbaal Meesterschap’.

verbaal meesterschap

8. De kunst van het onmaakbare - Jelte C. Krist

De werkelijkheid is te complex om te vangen in modellen en structuur. Of het nu gaat om een opleiding, een loopbaan of een organisatie: we kunnen de wereld niet naar onze hand zetten. Dit boek is een mooie tegenhanger van de maakbaarheid die in andere boeken uit deze lijst wordt gepretendeerd.

de kunst van het onmaakbare

9. Leidinggeven zonder bevelen - Filip Vandendriessche, Jef Clement

Dit boek biedt sterk vernieuwende managementconcepten die niet alleen zakelijk, maar ook privé toepasbaar zijn. Het organiseren van verantwoordelijkheid, taalgebruik en output denken kom je tegen in dit praktisch toepasbare managementboek.

leidinggeven zonder bevellen

10. Gezocht: hofnar – Juri Hoedemakers

Hoe organiseer je tegenspraak om jouw blinde vlek te verkleinen. In vroeger tijden was de hofnar diegene die het reflectievermogen van een koning(in) vergrootte. Wat kunnen we van deze rol leren in onze huidige werkomgeving?

gezocht: hofnar

Beste managementboeken samengevat

Managementboeken komen er in allerlei soorten en maten. Net als er verschillende vormen van leiderschap zijn, zijn er voor iedere soorten leider weer boeken die hem of haar aanspreken. We hebben een diverse lijst gemaakt in samenspraak met het hele team bij Mindsetters. Wij vinden namelijk dat onderwerpen als mindset, voldoening en geluk van je team een belangrijke factor zijn in managen. Dit zie je dan ook deel terug in onze keuze. Daarnaast adviseren wij voor iedereen (manager of niet) onze top 10 boeken over mindset te bekijken. Mindset is immers de basis voor een goede managers en goed gemanaged te worden.

Beste managementboeken video - Onze top 3

Voor ons YouTube kanaal hebben we een video gemaakt over 3 van bovenstaande top 10 managementboeken.

Over de auteur

Joeri Voorn

Ik ben Joeri Voorn en één van de oprichters van Mindsetters. Ik ben inmiddels 40+ en volgens de theorie zou ik in mijn midlifecrisis zitten. Ik heb de overtuiging dat in een crisis kansen liggen en deze pak…

Alle artikelen van Joeri Voorn

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down