Beste slaap apps om je slaap te verbeteren

slaap app's
17/10/2022
280

Voordat je direct naar de huisarts stapt met klachten die voortkomen uit een slechte nachtrust kun je zelf al veel doen om deze factoren te minimaliseren. Ook zijn er verschillende slaap apps die je kunt downloaden om jou slaapkwaliteit te verbeteren. Enkele voorbeelden van slaap apps die jou nachtrust kunnen verbeteren zijn hieronder voor jou opgesomd!

7 verschillende slaap apps

1. Sleep Cycle slaap app

Aan de hand van deze app kun je nagaan hoeveel slaapcycli je hebt doorgemaakt, het analyseert je slaappatroon en maakt je wakker op het moment dat je licht slaapt. Op deze manier voorkom je dat jou wekker afgaat op het moment dat je je in de diepe slaap bevindt. Door wakker de worden in de lichte slaapfase voel je uitgerust en ben je klaar om aan de dag te beginnen. Dit is tevens ook de meest gebruikte slaap app!

slaap apps

2. Slaap app Headspace

Door middel van deze app kun je een meditatie volgen die je helpt sneller in slaap te vallen. Headspace komt ook terug in onze beste meditatie apps. De app begeleidt jou in het meditatieproces door begeleide meditatie varianten. Op deze manier leer je je te ontspannen waardoor je slaap verbeterd.

slaap apps

3. Relax Melodies als slaap app

Je kunt een aantal ontspannende geluiden selecteren die je helpen in slaap te vallen. Ook kun je zelf combinaties maken, een combinatie van natuurgeluiden met een melodie en een mindfulness-meditatie.

slaap apps

4. Sleep Time

Deze app houdt je slaap bij. De app kan jou slaap goed analyseren en op deze manier inzicht geven in jouw slaappatroon. De app luistert via je microfoon mee en hoort wanneer je beweegt in je slaap. Deze gegevens kun je de volgende ochtend terugvinden in verschillende grafieken en diagrammen. Net als Sleep cycle, kan het alarm van Sleep Time je wakker maken op het moment van je lichtste slaapfase.

slaap apps

5. Relax and Sleep Well

Met deze app kun je je leren ontspannen, angsten overwinnen en leer je gezonde slaapgewoonten aan die je slaap verbeteren. Deze app is ontworpen door Glenn Harold, een professionele hypnotherapeut en meditatie leraar. In de app deelt hij met jou unieke hypnose-en meditatie opnames waarbij hij jou op een fijne manier kennis laat maken met hypnoses en jou begeleidt in het meditatie proces.

slaap apps

6. Noisli slaap app

Noisli, De app die je helpt te ontspannen met de inzet van omgevingsgeluiden en kleuren die voor innerlijke rust zorgen. Met behulp van de app kun je persoonlijke combinaties van geluiden maken. Geluiden waar jou voorkeur bij ligt. Denk hierbij aan het geluid van de regen, de wind, een vliegtuig. Deze combinaties kun je opslaan en tevens delen met anderen. Op deze manier kan je even je gedachten op iets anders focussen om hier alsnog je rust in te vinden en op een fijne manier in slaap te vallen.

slaap apps

7. Sleep Better

Even iets heel anders.. met deze app kun je je dromen bijhouden. Dit kan overigens ook in combinatie met de maanstand. Maar naast het bijhouden van je dromen houdt deze app ook jou nachtrust bij en geeft het een uitgebreid verslag over hoe jij geslapen hebt die nacht.

slaap apps

Overige slaap tips

Naast dat je verschillende slaap apps kunt proberen voor een betere nachtrust zijn er natuurlijk ook andere manieren die je al kunt toepassen om jou nachtrust te verbeteren. Lees in de blog over slaap verbeteren hoe jij je slaap, door het aanbrengen van kleine aanpassingen of aanleren van bepaalde gewoontes, gemakkelijk kunt beïnvloeden zodat je uitgerust wakker wordt. Benieuwd hoeveel slaap jij nodig hebt of hoeveel uur je gemiddeld per nacht moet slapen om ook daadwerkelijk uitgerust wakker te worden? Lees het in onze blog en je komt er snel achter!

slaap tips

Over de auteur

Kiona Lousberg

Heii, ik ben Kiona Lousberg. Op Mindsetters deel ik mijn inzichten en ervaringen. Iedereen heeft een eigen verhaal, het leven kent leuke maar ook minder leuke momenten. Zo heeft iedereen wel eens in een diep dal gezeten en…

Alle artikelen van Kiona Lousberg

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down