Ontdek 3 manieren om geld te verdienen met crypto

geld verdienen met crypto
15/08/2023
32

Crypto... Wellicht heb je er al eens van gehoord als je hebt gezocht naar alternatieve manieren om geld te verdienen. Je bent op de juiste pagina als je wel eens hebt afgevraagd: hoe kan je geld verdienen met crypto? In dit artikel lichten wij 3 (van de velen) manieren voor je uit om geld te verdienen met crypto. We beginnen met de meest eenvoudige manier: kopen en vasthouden

Snel geld te verdienen met crypto, is het mogelijk?

Je bent niet de enige die snel geld wil verdienen met cryptovaluta. In de wereld van crypto-currencies lijken de mogelijkheden eindeloos en kunnen de prijzen snel stijgen. Een kleine disclaimer: snel geld verdienen brengt ook risico’s met zich mee. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint met investeren. Op zoek naar andere manieren om geld te verdienen? Lees dan ook ons artikel over “geld verdienen met affiliate marketing”.

Manier 1: kopen en vasthouden

Kopen en vasthouden, oftewel Hold On for Dear Life (HODL), is een strategie onder cryptobeleggers die geloven in het aanhouden van hun vermogen. Deze personen geloven dat een dalende lijn maar tijdelijk is en uiteindelijk de aanhouder zal winnen.

Het is een eenvoudige strategie om te beleggen in crypto. Bij deze strategie koop je cryptovaluta naar keuze en houd je deze voor een lange periode vast, meestal met als doel te profiteren van de verwachte waardestijging in de toekomst. Het is hierbij wel belangrijk om het laatste altcoin nieuws in de gaten te houden.

Een van de vele voordelen van deze strategie is onder andere de eenvoud ervan. Het is geen actieve handel waarbij technische kennis is vereist. Het heeft een lange termijn potentieel wat betekent dat je aanzienlijke winsten kunt behalen als je geduld hebt. Ook is het minder stressvol omdat je je niet bezig houdt met constante marktanalyses of besluitvormingen.

Wellicht vraag je je ook af wat de nadelen van deze manier is. Hoewel het te mooi klinkt om waar te zijn, heeft geld te verdienen met crypto toch enkele risico’s, net zoals deze HODL-strategie. De prijzen op de crypto-markt kunnen sterk schommelen. Je moet daarom bereid zijn om grote schommelingen in de waarde van je investering te accepteren. Het zal wat mentale uitdagingen met zich meebrengen. Ook is er geen garantie voor winst. De garantie dat de waarde zal stijgen is er niet en sommige cryptovaluta kunnen in waarde dalen of zelfs waardeloos worden.

geld te verdienen met crypto

Manier 2: daghandel

Manier nummer 1 vergt veel geduld en controle. Hoewel het “gemakkelijk” klinkt, zitten er genoeg uitdagingen in. Ben je liever geïnteresseerd in hoe je snel geld kan verdienen met crypto? Dan is daghandel misschien wel de geschikte manier voor jou. Het is mogelijk om met deze manier snel geld te verdienen met crypto, maar ook hierbij is het ook snel geld verliezen als je je niet juist informeert.

Daghandel in cryptovaluta is een handelsstrategie waarbij beleggers proberen te profiteren van de vaak frequente prijsschommelingen in de cryptovalutamarkt. Deze handelaren kopen en verkopen cryptovaluta gedurende dezelfde handelsdag in de hoop snel winst te maken.

Enkele voordelen van deze strategie is dat je meestal binnen enkele uren of zelfs minuten kan profiteren. Let wel op: een succesvolle strategie vereist grondige kennis van marktanalyse, technische indicatoren en chartpatronen. Handelaren gebruiken tools en grafieken om potentiële instap- en uitstappunten te identificeren. Het biedt snel kansen om geld te verdienen met crypto omdat de markt vlot schommelt in prijzen.

Wat ons ook brengt tot de nadelen van deze strategie. Snel winst maken betekent ook snel verlies kunnen maken. Het is niet ongebruikelijk om verliezen te ervaren, vooral als de markt onverwachte bewegingen maakt. Je hebt er ook wat kapitaal voor nodig, wat niet per se betekent dat het een nadeel is, maar als beginnende belegger in crypto wordt dit vaak lastig.

Ervaren handelaren kunnen snel in- en uitstappen en nemen grote posities in om winst te maximaliseren. Hierbij is kennis essentieel. Veel beginnende handelaren verliezen geld door onervarenheid en gebrek aan kennis. Het is dus essentieel om je goed voor te bereiden, een solide handelsstrategie te ontwikkelen en de markt zorgvuldig te volgen. Geld te verdienen met crypto is daarom niet altijd gemakkelijk.

Op zoek naar andere manieren om geld te investeren? Wij raden dan absoluut dit boek over succesvol investeren in vastgoed aan:

Manier 3: cryptoleningen

Liever niet tijd investeren om kennis op te doen, maar wel genoeg vermogen in jouw crypto wallet om te handelen? Overweeg dan jouw crypto uit te lenen aan ervaren handelaren. Dit is een passieve inkomstenbron om alsnog geld te verdienen met crypto. Moet je dus altijd door te werken geld kunnen verdienen in crypto? Het antwoord is nee. Vertrouwen is in deze kwestie wel nodig.

Cryptoleningen is een financiële dienst waarbij je jouw cryptovaluta kunt uitlenen aan andere gebruikers in ruil voor rente. Deze rente wordt betaald door degene die jouw cryptovaluta leent. De voordelen hiervan zijn dat je rente verdient gedurende de looptijd van de lening. De rente wordt meestal regelmatig uitbetaald, bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks. Hierdoor weet je waar je aan toe bent. Dit is voordelig als je toch cryptovaluta bewaart in een wallet zonder rente te verdienen. Hierdoor blijft jouw crypto in beweging. Blijf altijd met Crypto Benelux op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Het heeft ook enkele nadelen. Je moet kunnen vertrouwen op de lener van jouw cryptovaluta. Als de lener jouw lening niet terugbetaalt, is dit een risico om jouw lening compleet te verliezen. Ook zul je een betrouwbaar platform moeten vinden voor cryptoleningen. Onderzoek goed of de voorwaarden en beveiligingsmaatregelen op orde zijn voordat je besluit deel te nemen.

Wil je nog meer weten hoe je als beginner kan investeren in crypto? Kijk dan zeker onderstaande video:

In de wereld van geld verdienen met crypto zijn er talloze manieren, maar de belangrijkste sleutel tot succes blijft altijd het vergaren van kennis en het nemen van doordachte beslissingen. Of je nu kiest voor handelen, investeren of deelnemen aan cryptolening projecten, onthoud dat de markt vluchtig is en dat risico's nooit volledig kunnen worden geëlimineerd. Het is essentieel om te blijven leren, je te omringen met crypto leermeesters en je strategie aan te passen aan de snel veranderende cryptowereld. Met de juiste aanpak kun je echter zeker kansen vinden om te profiteren van de snelle wereld van crypto.

Over de auteur

Kyra Limpens

Mijn naam is Kyra Limpens, 24 jaar, en ik ben werkzaam bij Mindsetters. Mijn passie is 4 jaar geleden ontstaan toen ik mijn allereerste boek over persoonlijke ontwikkeling had gelezen genaamd: Master Your Mindset. Ik heb alle informatie…

Alle artikelen van Kyra Limpens

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down