Geld verdienen via Bol.com

geld verdienen via bol.com
01/06/2022
239

Online geld verdienen kan op heel veel verschillende manieren. Een van die manieren is geld verdienen via Bol.com. Daarmee zeggen we niets verrassends, want ondertussen verdienen ruim 40.000 ondernemers in ons land geld via Bol.com. Geld verdienen via Bol.com kan op verschillende manieren. Zo kun je gewoon producten verkopen via Bol.com, kun je via een webshop geld verdienen en kun je middels affiliate marketing proberen om geld te verdienen via Bol.com. Zelf verdien ik zowel als verkoper als affiliate partner geld via Bol.com. Hoe dat precies allemaal in z’n werk gaat leg ik je graag uit in deze blog.

Wat is Bol.com eigenlijk precies?

Voor we dat echter doen, richten we onze blik eerst nader op Bol.com zelf. Bol.com is een webwinkel met als verkoopgebied Nederland en België. De webwinkel bestaat al vanaf 1999, maar is ondertussen een onderdeel van Ahold Delhaize geworden (moederbedrijf van o.a. Albert Heijen en Etos). Het hoofdkantoor van Bol.com staat in Utrecht en de distributiecentra vind je in o.a. Nieuwegein en in Waalwijk. Via de website worden tientallen miljoenen artikelen aangeboden. Deze verkopen ze niet allemaal zelf. Bij Bol.com zijn meer dan 40.000 ondernemers aangesloten die hun product aanbieden op de marketplace van Bol.com. Veel consumenten weten dit niet, maar veel van de producten die je dus koopt zijn van andere bedrijven of webshops. Zij staan een marge van gemiddeld 15% af aan Bol.com per verkoop die via het platform plaatsvind.

geld verdienen via bol.com

De kortste weg om geld te verdienen via Bol.com

Online geld verdienen via Bol.com kan je door zelf ook producten te gaan verkopen via de marketplace. Dat klinkt eenvoudig, maar vraagt zeker wel enig voorwerk en de concurrentie is hoog. Voor je begint als zakelijk verkoper, is het zeer verstandig je eerst grondig te verdiepen in wat de voor jou beste manier is om producten aan de man en vrouw te brengen. Daarnaast is het essentieel het juiste product uit te zoeken. Het beste werkt om een product wat er nog niet of maar weinig op staat te kiezen. Of meerdere producten te kiezen in een bepaalde niche. Zelf geef ik de voorkeur aan het branden van een product. Zo verkoop ik (net als tientallen andere verkopers) mijn eigen Massage Gun via Bol.com. Echter door de unieke branding merk ik dat ik meer verkoop dat de concurrenten. De meeste producten die verkocht worden op Bol.com zijn geïmporteerd (en soms gebrand) vanuit China.

geld verdienen via bol.com

Verkoopaccount Bol.com

Verder moet je een verkoopaccount aanmaken via Bol.com. Hoe je dit doet en welke eisen hieraan vasthangen lees je hier. Daarnaast kan het verstandig zijn om te kijken of je in contact kan komen met iemand die hier ervaring mee heeft om tips te krijgen. Zo hoef je niet de zelfde fouten te maken als iemand die al ervaring heeft. Een goede voorbereiding is dus echt het halve werk als je snel veel producten wilt gaan verkopen om op die manier veel geld te verdienen.

Doe je voordeel met de zeer brede klantenkring van Bol.com

Je kunt er ook voor kiezen om een webshop te bouwen. Op die website verkoop jij gewoon jouw eigen producten en doe je dus zaken via jouw eigen webshop. Daarnaast kun je echter alle producten die je in jouw webshop aanbiedt, ook meteen te koop aanbieden op Bol.com. Daarmee verdubbel je de kans om jouw producten te verkopen. En je kunt er vanuit gaan dat meer mensen Bol.com bezoeken afgezet tegen jouw (beginnende) webshop. Want vergeet niet dat Bol.com ondertussen kan rekenen op meer dan tien miljoen klanten. En met dat enorme bereik en die zeer brede klantenkring kun jij jouw voordeel doen, ook dus als jij een eigen webshop bouwt.

Affiliate partner worden van Bol.com

Ook zonder zelf producten te hebben kan je geld verdienen via bol.com. Geen gedoe met inkoop, logistiek, verzendingen, retourneren en klantenservice. Dit kan namelijk met affiliate marketing. Hierbij verwijs je consumenten middels promoties door naar Bol.com met een unieke link. Gaan mensen via deze link naar Bol.com en kopen ze vervolgens ergens in de komende 5 dagen iets (ook al is het iets anders als waar je ze naar verwees) krijg jij een kleine commissie op deze verkoop en kan je dus geld verdienen via bol.com. Gemiddeld liggen deze commissies rond de 5%, maar hangen af per product. Op een boek is dit dus niet veel, maar op elektronische apparaten kan dit al gauw oplopen tot enkele tientjes per verkoop.

affiliate

Bol.com verkoopt eigenlijk alles

Bol.com verkoopt eigenlijk alles. Het is in het kader van affiliate marketing goed om te weten dat er voor elk product een unieke link aan te maken is. Maken mensen gebruik van jouw unieke link en bestellen ze het product bij Bol.com, dan krijg jij een commissie. Die commissie kan best lucratief zijn en ligt vaak tussen de 3 en de 8 procent van de prijs van het product. Verkoop je iets voor bijvoorbeeld twintig euro en gaan we uit van een gemiddelde commissie van 6 procent, dan verdien je dus ongeveer 1,20 euro.

Affiliate kanalen om toe te passen

Je kan verschillende kanalen toepassen om mensen via je unieke link naar Bol.com te verwijzen. Bij elk kanaal staan 3 belangrijke factoren centraal. Dat zijn: schaal, consistentie en gerichtheid. Je moet op grote schaal (duizenden mensen per maand) consistent (dus maandelijks terugkerend) mensen kunnen doorverwijzen naar een relevant product (hetgeen bijvoorbeeld hun probleem oplost). Ik doe dit zelf bijvoorbeeld doormiddel van meerdere informatieve blogwebsites die hoog scoren in Google. Een van de websites waarmee ik dit succesvol doe is bijvoorbeeld https://kalknagelbehandelen.nl/. Maandelijks zoeken mensen naar manieren om van hun kalknagels af te komen. Op deze website beantwoord ik veel gezochte vragen of problemen. Door de uitgebreide antwoorden en goeie SEO krijg ik hierdoor maandelijks gerichte zoekers op mijn website die ik vervolgens naar Bol.com doorverwijs naar een goed product dat hun probleem oplost. Hieronder zal ik een aantal van de kanalen die je kan gebruiken toelichten:

Blog voor affiliate verkoop

Zoals ik al zei kun je bijvoorbeeld een eigen blog beginnen. Hier heb ik persoonlijk goeie ervaring mee. In deze blog bespreek je de verschillende producten en prijs je uiteraard die producten aan waar je achter staat en naar wil doorverwijzen voor een affiliate commissie. Ook kun je in een blog de verschillende producten met elkaar vergelijken. Hierbij is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je blog bezoekers krijgt. Dit kan via social media kanalen, maar in mijn ogen is het allerbelangrijkste dat je goed vindbaar bent in Google. Hiervoor is SEO belangrijk, een lange termijn strategie maar wel iets wat je maandelijks consistent veel bezoekers kan opleveren als je hierin verdiept.

Social media posts

Je kunt jouw producten natuurlijk ook aanprijzen via Facebook of andere sociale media. Je kunt via Facebook producten gaan vergelijken en foto’s laten zien van het product. Zo lang je maar waardevolle content biedt, zal je zien dat jouw bereik zal blijven groeien. Blijf er dus aandacht aan besteden. Het lastige aan social media is dat mensen hier komen voor hun afleiding / dopamine. Dus niet voor een oplossing van een bepaald probleem of een product. De conversie zal daarom wat lager liggen als bij een goed vindbare blog. Maar je kan wel en bredere doelgroep bereiken. Veel influencers zetten affiliate marketing (meestal op andere manier dan Bol.com) in voor verdiensten aan hun kanaal.

YouTube beschrijving links

Misschien nog wel beter is om producten aan te prijzen via YouTube. Je zou een podcast kunnen maken en de video uitzenden via YouTube. Live content doet het uitstekend tegenwoordig, ook al omdat er dan vaak meteen sprake is van interactie met de kijker. Vergelijken via YouTube kan een mooie opstap zijn naar een groter bereik. Je verwijst je publiek door naar producten waarover je verteld. Het voordeel van YouTube ten opzichte van andere social media is dat de aandacht meer gefocust is en dat het naast een tijdlijn ook een grote functie als zoekmachine heeft. Een Instagram bericht van 1 jaar geleden krijgt geen views of likes meer, maar een YouTube video van een jaar oud kan nog steeds dagelijks bekeken worden.

Snel geld verdienen via Bol.com

Je kunt dus op verschillende manieren geld verdienen via Bol.com. Welke de voor jou beste manier is, is een kwestie van smaak en waar je passie ligt. Maar snel? Ik geloof persoonlijk niet in snel geld verdienen via bol.com. Maar als je het goed opzet kan het na enige investering in tijd wel een consistente stroom aan inkomsten zijn.

Over de auteur

Jasper Voorn

Mijn naam is Jasper Voorn, 27 jaar, en ik ben één van de initiatiefnemers van Mindsetters. Zaken als persoonlijke ontwikkeling, mediteren, lezen en gesprekken met succesvolle personen hebben sterk bijgedragen aan mijn eigen persoonlijke en zakelijke successen. Vanuit…

Alle artikelen van Jasper Voorn

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down