De spirituele kant van Ibiza

spirituele kant van ibiza
22/06/2024
95

Ibiza, het zonnige, spirituele eiland in het Zuiden! Je kunt op dit eiland genoeg dansvloeren en bruisende nachtclubs ontdekken, maar er schuilt veel meer magie op dit eiland. Hier duiken we dieper in op de mystieke, spirituele kant van Ibiza, die je wellicht nog helemaal niet hebt ontdekt!

Ibiza biedt namelijk een geweldige combinatie tussen natuurlijke schoonheid en spirituele rust die bezoekers al jaren verrast als ze op zoek zijn naar verlichting en innerlijke rust. Je leest hier alles op deze unieke, spirituele kant van Ibiza. Ik verklap welke spirituele plekken en activiteiten jij sowieso moet bekijken om een onvergetelijke ervaring te beleven!

Spirituele plekken op Ibiza

In Januari ben ik alleen op reis gegaan en heb ik Ibiza bezocht, maar niet voor het bruisende nachtleven waar het eiland beroemd om is. Mijn reis had een ander doel: de spirituele kant van Ibiza ontdekken. Ibiza is meer dan stand en levendige clubs, het is een plek van herstel, reflectie en hernieuwde energie.

De meest magische, spirituele plekken die je op Ibiza moet bezoeken zijn dan ook de Cova Culleram en Es Vedra.

Cova Culleram (Tanits grot)

Ben je een echte natuurliefhebber en wil je een kijkje nemen in een fascinerend, ondergronds landschap? Dan is de Cova de Can Marçà een van de meest opmerkelijke natuurlijke attracties op Ibiza voor jou! Deze grot is gelegen in het noorden van het eiland in de buurt van Port de Sant Miguel. De grot is duizenden jaren oud en werd oorspronkelijk gebruikt door smokkelaars om goederen te verbergen die op het eiland werden binnengesmokkeld.

Wat maakt het zo magisch? Binnenin de grot hebben ze prachtige verlichting die de stalactieten en stalagmieten nog magischer maakt. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Cova de Can Marçà is de indrukwekkende muziek- en lichtshow die het natuurlijke waterbassin verlicht, wat resulteert in een magische en bijna surrealistische ervaring.

In de grot hangt oude, spirituele energie waardoor het een diepe, aardse energie met zich meegeeft. Het natuurlijke interieur is eeuwenlang gevormd door geologische processen kan verbinding met de natuur opwekken. Verbinding met de natuur leidt tot spirituele reflectie en meditatie.

spiritueel ibiza


Spirituele rotsen van Es Vedra

De Es Vedrà, gelegen in de zuidwestkust van Ibiza, is een onbewoond rotseiland omgeven door mythen en legendes.

Es Vedrà heeft prachtige, verticale kliffen die steil uit de zee oprijzen. Je kunt deze kliffen bekijken vanaf verschillen punten op Ibiza, zoals de Cala d'Hort, waar je adembenemend uitzicht hebt met zonsondergang. Echte vrijheid, een ware bohemian ervaring, die de natuur jou biedt op het prachtige, spirituele Ibiza. Vraag je je af wat bohemian precies betekent? De betekenis van Bohemian vind je hier en je leert alles over dit spiritueel begrip.

Buiten de prachtige, bohemian natuur die Es Vedrà te bieden heeft op het spirituele Ibiza, zit het ook vol met legendes. Er zijn verhalen die het verbinden met de verloren stad Atlantis en anderen die beweren dat het een speciaal magnetisch veld heeft, vergelijkbaar met dat van de Bermuda Driehoek, waardoor kompassen in de war raken. Dit maakt het ook voor veel spirituele zoekers een krachtplaats. Het wordt zelfs beschouwd als één van de meest energetische plekken op de wereld.

Mensen bezoeken het om te mediteren, yoga te beoefenen of gewoon in stilte te zitten en zich te verbinden met de natuurlijke energieën. Er wordt gezegd dat de rots een sterke vrouwelijke energie heeft, wat bijdraagt aan gevoelens van vrede en harmonie.

Spirituele activiteiten

Ben je op zoek naar activiteiten voor persoonlijke groei en spirituele verrijking, dan is Ibiza the place to be! Hieronder volgt een uiteenzetting over de spirituele activiteiten op Ibiza en waarom dit eiland een ideale plek is voor deze magische ervaringen.

Ibiza retraites

Op Ibiza vind je genoeg retraites, denk bijvoorbeeld aan healing retraites. Deze healingactiviteiten, waaronder Reiki, geluidstherapie en energetische healing, zijn gericht op het herstellen van jouw balans en welzijn.

ibiza retraite

Deze therapieën worden vaak aangevuld met natuurlijke en organische voeding, wat het eiland een uitstekende bestemming maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een holistische detox ervaring. Ook de omgeving wordt holistisch aangekleed met vaak parasols met franjes, veel planten en bladeren, houten bankjes en noem maar op. Bekijk hier de nieuwste parasols met franjes zodat jij Ibiza naar jouw huis kan brengen.

Ook astrologie en tarot retraites over intuïtieve ontwikkeling en sjamanistische reizen kun je vinden op het spirituele Ibiza. Deze worden vaak gegeven door ervaren beoefenaars en zijn een geweldige manier om gelijkgestemden te ontmoeten en te leren van de collectieve wijsheid.

Klankschalen sessies

Als je nieuwsgierig bent naar de spirituele kant van Ibiza, dan kan ik de klankschalen sessies die op Ibiza worden gegeven niet negeren. Klankschalen zijn vaak gemaakt van een legering aan verschillende materialen en werken helend door de unieke geluiden. De trillingen van de klanken helpen om te ontspannen.

Tijdens een klankschalen sessie zit je op de grond of lig je op een matje terwijl de facilitator rondom of zelfs op de deelnemers plaatst. Een klopper wordt gebruikt om zachte tot intense geluidsgolven te creëren. Je kunt vaak een sessie individueel of in een groep boeken en duren ongeveer 30 minuten tot een uur.

Waarom een klankschalen sessie Ibiza spiritueel maakt? Het heeft velen voordelen om spiritualiteit te bevorderen en werkt helend voor velen mensen. De trillingen en geluiden helpen je om stress en angst te verminderen, je bereikt een diepere staat van meditatie en helpt bij het loslaten van emotie blokkades.

Als je op zoek bent naar een klankschalen sessie in Ibiza, kun je het beste kijken in gebieden die bekend staan om hun spirituele activiteiten. Dit is vooral rond Sant Joan, Santa Eulalia en in de buurt van Ibiza-stad.

ibiza spiritueel

Mindfulness sessies

Als je dan ontdekt wat Ibiza spiritueel maakt, wil je er ook optimaal van kunnen genieten. Kunnen genieten in het moment, iets wat voor velen nog lastig is. Bij een mindfulness sessie op Ibiza kun je dit oefenen en echt ervaren hoe het is om in het moment te zijn.

Mindfulness is een vorm van mediatie waarbij jij je volledige aandacht richt op het huidige moment, zonder oordeel. Je wordt hierdoor bewuster van je gedachtes, gevoelens en reacties van je lichaam. Vaak bevat een mindfulness sessie op Ibiza geleide meditaties, ademhalingsoefeningen en soms ook yoga. Ook deze sessies kun je vaak individueel of in groepen boeken. Vaak duurt een sessie rond de 45 minuten tot een uur.

Het helpt je bij het reduceren van stress, verbeteren van focus en concentratie en een beter begrip over jezelf, je gevoelens en gedachtes.

Op Ibiza heb je genoeg retraites, wellnesscentra en yoga studies die mindfulness sessies aanbieden. Je vindt ze overal wel op Ibiza, maar je zou voornamelijk kunnen kijken in het Noorden in de meer afgelegen delen van het binnenland.

Dit waren mijn tips. Ik hoop dat je een geweldige ervaring gaat hebben en ontdekt hoe spiritueel Ibiza kan zijn! Check ook onderstaande video om meer over reiki en de vijf symbolen te leren:

Over de auteur

Kyra Limpens

Mijn naam is Kyra Limpens en ik ben werkzaam bij Mindsetters. Mijn passie is 4 jaar geleden ontstaan toen ik mijn allereerste boek over persoonlijke ontwikkeling had gelezen genaamd: Master Your Mindset. Ik heb alle informatie van het…

Alle artikelen van Kyra Limpens

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down