Mindful Minuut (meditatie app review)

meditatie app Mindful Minuut
02/11/2023
497

Het moment van ontwaken is cruciaal voor je algehele welzijn gedurende de dag. Ik merkte dat ik na het ontwaken vaak niet goed kon aarden. Ik werd meteen overspoeld door de hectiek van het dagelijks leven. Misschien herken je dit: al voor je op je werk bent, ervaar je stress door het verkeer. Hierdoor begon mijn werkdag vaak al met stress. Sinds ik begonnen ben met het gebruik van de Mindful Minuut app, verlopen mijn dagen aanzienlijk anders. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en recensie van de app: Mindful Minuut.

Hectiek in de ochtend

Voel je je 's avonds vaker uitgeput? Merk je dat je in de middag steeds meer energiedipjes hebt? Dit is heel herkenbaar, ik heb dit dagelijks ervaren. Ik realiseerde me niet dat dit te maken kon hebben met hoe mijn dag begon. Vaak was ik nog bezig met ontbijten, mijn schoenen aantrekken en mijn jas aandoen, terwijl ik al koffie dronk en naar de auto rende. Eenmaal in de auto belandde ik elke dag weer in de ochtendspits, wat me irriteerde en ervoor zorgde dat ik te laat op het werk kwam. Op het werk werd er veel van me verwacht, maar ik merkte dat ik er mentaal 's ochtends helemaal niet klaar voor was.

Wat ik niet besefte, is dat deze hectiek zich gedurende de hele dag voortzette. Toen ik me er bewust van werd dat ochtendrituelen zoals mediteren van groot belang zijn voor een goede start van de dag, besloot ik de meditatie-app Mindful Minuut aan te schaffen. Graag deel ik mijn ervaringen met de app, maar eerst geef ik een algemene beschrijving van wat de app precies inhoudt.

Meditatie app: Mindful Minuut

Mindful Minuut is de meest uitgebreide meditatie app van Nederland. Met 450+ meditaties is het een app die gemakkelijk in gebruik is. Je kunt elke dag een meditatie van minimaal 2 tot 40 minuten opzoeken. Dit maakt het toegankelijk om toch even een moment voor jezelf te nemen in de ochtend. Elke meditatie is anders en kan verschillen op onderwerpen zoals loslaten, ademhaling, luisteren naar je gevoel etc. 

Elke dag vind je in de app een ‘meditatie van de dag’. Deze meditatie past bij de tijd van het jaar, zoals wandelmeditaties om te genieten van de natuur in de lente, of meditaties voor reflectie en loslaten in de herfst. Mindful Minuut biedt ook de mogelijkheid om de meditatie van de dag via Whatsapp te ontvangen. Je ontvangt ‘m dan elke ochtend gewoon als audiobericht in je WhatsApp. Gezien je die toch elke dag checkt, kun je de meditatie niet missen. De ultieme stok achter de deur! De meditatie van de dag blijft vervolgens  in de app staan, zodat je ‘m altijd later nog terug kan luisteren. 

In de avond was ik wel vaker toe aan langere meditaties met extra verdieping. De app maakt dit mogelijk door meditatieseries aan te bieden voor de verdieping die ik zocht. In totaal heb je 59 series over verschillende onderwerpen. De prijs is ook toegankelijk gemaakt voor iedereen. Per maand kost het €9,95 of je kunt het per jaar aanschaffen voor €59.

mediteren voor innerlijke rust

Gebruikerservaring Mindful minuut app

Omdat ik hectische ochtenden beleefde en geconfronteerd werd met de negatieve gevolgen ervan, besefte ik dat hier iets aan moest veranderen. Daarom heb ik de Mindful Minuut app aangeschaft en ben ik begonnen met de korte ochtendmeditaties. In het begin vond ik dit lastig, omdat ik gewend was aan de hectiek van de ochtend. Mijn geest en lichaam waren geprogrammeerd om dagelijks stress te ervaren bij het ontwaken. Plotseling veranderde ik mijn gedrag en dit was nieuw voor mijn systeem. Ik paste mijn levensstijl aan, wat hoognodig was.

De eerste twee weken waren het moeilijkst. Na deze periode merkte ik echter dat het steeds gemakkelijker werd. Het werd een vast onderdeel van mijn ochtendritueel. Het hielp ook dat ik elke dag herinnering op de app ontving met de meditatie van de dag. Dit herinnerde me eraan om mijn meditatiemoment niet over te slaan, wat me de discipline gaf om ermee door te gaan.

Ik vond het ’s avonds erg fijn om de meditatieseries op te zetten en mij heerlijk te verdiepen in een onderwerp zoals loslaten. Ik pakte dan echt een moment voor mezelf, wat ik niet vaak deed. De series duren gemiddeld wel wat langer dan de meditaties in de app, waardoor ik minimaal één uur lang bezig was met een onderwerp. Ik categoriseerde de favorieten in mijn mapje en daardoor wist ik ook welke series en meditaties ik sowieso nog eens wilde terugluisteren.

De meditaties zijn gevarieerd, wat het interessant houdt. Het kost me geen moeite om een meditatie te kiezen, de onderwerpen zijn allemaal steengoed. 's Ochtends ervaarde ik geen keuzestress omdat ik de meditatie van de dag ontving. Ik volgde gewoon de meditatie die werd aangeboden.

De grootste verandering merk ik gedurende de dag. Ik kan me op het werk sneller concentreren, ben productiever in de ochtend en mijn geest is rustiger. Ik kan negatieve situaties, zoals de ochtendspits, sneller relativeren en loslaten. Wil je je verdiepen in meditatie en wat het voor jou kan betekenen? Dan raad ik je zeker dit volgende boek aan "meditatie, de blijvende effecten op lichaam, geest en hersenen". In dit boek. Het is een absolute must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in meditatie en de diepgaande impact ervan wil begrijpen.

Kracht van korte meditaties

Vaak hoor ik om me heen uitspraken als "Ik heb geen tijd" of "Ik kan de rust niet vinden om te mediteren!". Dit lijkt vrij normaal in een wereld waar we dagelijks overweldigd worden door prikkels van telefoons, televisie en de drukte van de maatschappij. Het is echter van groot belang om actief te werken aan innerlijke rust.

Ook ik vond dit lastig, maar met behulp van Mindful Minuut app kreeg ik de gelegenheid om aan mijn discipline te werken. Ook de korte meditaties voegen waarde toe te midden van de snelheid en chaos van het moderne leven. Ze bieden de mogelijkheid om enkele minuten per dag aan jezelf te besteden en innerlijke rust te vinden. Ze zijn toegankelijk voor iedereen, zelfs als je denkt dat je geen tijd meer hebt. Je kunt ze op elk moment van de dag toepassen. Persoonlijk vind ik het prettig om 's ochtends te beginnen.

Al met al bieden meditaties een waardevolle manier om de geest te kalmeren, de gezondheid te bevorderen en een moment van innerlijke vrede te vinden te midden van de drukte. Ze vormen een krachtige tool om in balans te blijven in onze wereld. Ik raad de Mindful Minuut app daarom zeker aan!

Ook willen werken aan je innerlijke rust zonder dat het te veel tijd inneemt? Wacht dan niet langer en begin eens met de proefweek. Het is toegankelijk en je kunt daarna altijd nog beslissen of je ermee door wilt gaan.

Meer willen lezen over meditatie apps en wat ze voor jou kunnen betekenen? Check dan zeker onze blog "11 beste meditatie app's". In dit artikel zetten wij onze favoriete meditatie app's op een rij.

Over de auteur

Kyra Limpens

Mijn naam is Kyra Limpens en ik ben werkzaam bij Mindsetters. Mijn passie is 4 jaar geleden ontstaan toen ik mijn allereerste boek over persoonlijke ontwikkeling had gelezen genaamd: Master Your Mindset. Ik heb alle informatie van het…

Alle artikelen van Kyra Limpens

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down