De 12 beste inspirerende vrouwen boeken

vrouwen boeken
23/06/2024
60

Deze lijst is echt om jou als vrouw te motiveren, inspireren en empoweren! Deze boeken zijn speciaal geselecteerd als je wilt werken aan je persoonlijke groei, professioneel succes en het overwinnen van uitdagingen. Ontdek hier mijn top 12 lijst van beste inspirerende vrouwen boeken.

1. Self love mindset – Merel Teunis

Ik start natuurlijk bij de basis, want zoals alles bij Mindsetters reflecteren we op jouw mindset. Ook voor vrouwen is het belangrijk om de juiste mindset te hebben, vooral gericht op hun zelfliefde. Verschillende onderzoeken suggereren dat vrouwen meer last hebben van een laag zelfbeeld dan mannen. We kunnen nog niks met zekerheid zeggen, maar werken aan je zelfvertrouwen is nooit een slecht ding.

In ‘Self love mindset’ van Teunis benadrukt ze het belang van zelfliefde als de basis voor een gelukkig en gezond leven. Het boek biedt handvaten en oefeningen om je zelfbewustzijn te vergroten en je zelfvertrouwen te versterken.

2. Mindfulness en bevrijding van depressie – Mark Williams

Het boek ‘Mindfulness en bevrijding van depressie’ is een geweldig toegankelijk boek om depressie beter te begrijpen en hoe je ermee om kan gaan door middel van mindfulness. De schrijver legt uit hoe mindfulness, het bewust richten van je aandacht op het huidige moment zonder oordeel, kan helpen om de negatieve gedachtepatronen die vaak geassocieerd worden met depressie te doorbreken. Behulpzaam en toegankelijk boek tussen de vrouwen boeken voor diegenen die vaak last hebben van depressie gedachtes en uitingen.

Zie hier ook ons overzicht van de top 10 beste mindfulness boeken en ga aan de slag!

3. Essentialisme  - Greg Mckeown

Vrouwen herkennen het wellicht wel, met 10.000 andere dingen bezig zijn, behalve dat ene ding wat af moet zijn! In dit boek tussen onze lijst van vrouwen boeken, benadrukt Mckeown hoe belangrijk het is om je te focussen op één essentiele activiteit. Vaak steken wij vrouwen tijd en energie steken in dingen die weinig impact hebben op ons leven. Door te kiezen voor essentialisme, kiezen we ervoor om onze inspanningen en middelen alleen te richten op die activiteiten en verplichtingen die het meest belangrijk zijn.

4. Girl in pieces – Kathleen Glasgow

Een soort boek wat we niet vaak belichten bij Mindsetters, maar wel interessant kan zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. ‘Girl in pieces’ is namelijk een storytelling boek, waarbij een ontroerend en intens verhaal wordt verteld van Charlotte "Charlie" Davis, een meisje dat worstelt met zelfbeschadiging, trauma en herstel.

Het boek volgt haar reis van totale wanhoop naar de moeilijke weg van zelfgenezing en acceptatie. Hierdoor biedt het een diepgaande blik op de strijd tegen mentale gezondheidsproblemen, de impact van trauma en het belang van ondersteuning en hoop in het proces van herstel. Een uniek exemplaar tussen de vrouwen boeken, maar een die we zeker benoemd moeten hebben!

5. Heel  - Vilna van Betten

Of je nu worstelt met mentale of fysieke klachten, voor vrouwen is het heel herkenbaar dat je er alles aan wilt doen om deze klachten te helen. Vilna van Betten herkent dit als geen ander. Sinds het motor-ongeluk van haar man, wist ze het 100% zeker. We hebben allemaal helende krachten in ons, desondanks de fysieke of mentale klachten die ‘niet lijken weg te gaan’.

Voor de schrijfster bestaat er niet zoiets als ‘ongeneeslijk’ en daarom neemt ze je mee in een prachtig verhaal over de heling van haar en haar man tijdens het herstel van het ongeluk.

6. Brain food – Charlotte Labee

Gelukkig is er steeds meer interesse over het verband tussen je hersenfuncties en de voeding die je consumeert. Ik zie dat steeds meer vrouwen hierin geïnteresseerd zijn, vandaar dat dit boek niet kan ontbreken in deze lijst van vrouwen boeken!

In dit boek onthult Charlotte Labee hoe onze voeding direct onze cognitieve functies beïnvloedt, zoals geheugen, concentratie en emotionele gezondheid. Buiten de theoretische uitleg, biedt de schrijfster ook praktische adviezen en tips over hoe je je eetgewoonten kunt aanpassen om je mentale prestaties en algehele welzijn te verbeteren.

Meer boeken over gezondheid vind je hier!

7. Angsten overwinnen doe je zo  - Arentina Drenth

In dit boek gebruikt Drenth toegankelijke taal en voorbeelden die iedereen laat begrijpen hoe angst werkt en wat de triggers kunnen zijn. De schrijver gebruikt en legt technieken uit zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness en andere bewezen benaderingen die helpen bij het verminderen van angst.

De focus ligt op het empoweren van de lezer om controle te nemen over zijn of haar gevoelens van angst, door praktische stappen te zetten richting een leven met minder angst en meer vrijheid. Het boek is geschikt voor iedereen die zijn of haar persoonlijke angsten wil aanpakken en een moediger, vrijer leven wil leiden.

8. Knap voor een dik meisje  - Tatjana Almuli

In een samenleving waar slank zijn de norm is, heeft Tatjana Almuli het altijd moeilijk gehad. Ze krijgt constante opmerkingen over haar gewicht, wat herkenbaar is voor veel vrouwen. Ze werpt een kritische blik op hoe de maatschappij omgaat met lichaamsbeeld en gewicht.

Regelmatige opmerkingen over haar gewicht die Almuli heeft gekregen, heeft flink haar eigenwaarde beschadigd. Vandaar dat dit vrouwen boek een statement is waar veel vrouwen zich bij aansluiten. In dit boek onderzoekt ze de culturele en persoonlijke implicaties van het dik zijn en biedt een diepgaand inzicht in de psychologische en sociale uitdagingen die mensen met overgewicht vaak ervaren.

9. Alles wat ik wilde zeggen maar niet zei  - Anne van Winkelhof

We dragen allemaal gedachten met ons mee en soms kunnen deze gedachten aanvoelen als onze grootste tegenstanders. Vaak is het moeilijk om uit te drukken wat er vanbinnen gebeurt, ook al zijn de gevoelens intens.

In haar boek heeft Van Winkelhof een prachtige, poëtische wijze gevonden om gedichten en essays te creëren die haar innerlijke wereld weerspiegelen. Deze teksten raken thema’s aan zoals liefde, verdriet, zelfontdekking en de complexiteit van menselijke relaties. De variatie in haar schrijven, van diep persoonlijk tot universeel herkenbaar, stelt lezers in staat om zowel de strijd als de schoonheid van het menselijk bestaan te herkennen en te ervaren.

Dit boek is ideaal voor vrouwen die zich bezighouden met zelfreflectie en de waarde inzien van poëzie die probeert het onzegbare te verwoorden. Het nodigt uit om de stiltes en onuitgesproken woorden in je eigen leven te verkennen.

10. De vrouw van magie  - Jedid-Jah Vellekoop-Bertram

In dit boek ontmoeten magie en persoonlijke groei elkaar. Er worden thema's zoals persoonlijke groei, de strijd tussen goed en kwaad en de kracht van innerlijke magie verkend. De protagonist in dit verhaal, een sterke en complex vrouwelijke figuur, gebruikt haar magische vaardigheden om uitdagingen te overwinnen en haar eigen pad in de wereld te banen.

Het is bijzonder geschikt voor diegenen die niet alleen op zoek zijn naar een spannend verhaal, maar ook naar inspiratie uit de sterke, magische vrouwelijke personages die centraal staan. Een magisch exemplaar in onze lijst van vrouwen boeken!

11. Het geheim van levenskracht  - Rajshree Patel

Vrouwen opgelet, we hebben hier te maken met een invloedrijke spreker en zelfontwikkelingscoach, Rasjhree Patel! In dit boek legt Patel de focus op de innerlijke kracht en energie die we van nature bezitten.

Het boek combineert eeuwenoude wijsheid met moderne wetenschap en biedt praktische adviezen en oefeningen om stress te verminderen, energieniveaus te verhogen en een dieper bewustzijn en welzijn te bereiken. Patel legt uit hoe we onze mentale, fysieke en emotionele gezondheid kunnen verbeteren door het beheersen van onze levensenergie, of prana en hoe dit leidt tot verbeterde prestaties, geluk en algehele levenskwaliteit.

12. Nice girls don’t get the corner office  - Lois P. Frankel

De titel verklapt het wellicht al; ‘nice girls don’t get the corner office’. We kunnen niet ontkennen dat wij vrouwen in ons professionele leven genoeg uitdagingen hebben. Uitdagingen zijn niet te vermijden, maar wat kan je doen als je er een tegenkomt?

In dit boek vind je concrete tips en strategieën om assertiever te zijn, meer zichtbaarheid te verkrijgen op de werkvloer, en om effectiever te onderhandelen en communiceren.

Frankel, een expert in leiderschapsontwikkeling voor vrouwen, belicht gedragspatronen en houdingen die vaak worden gezien als 'aardig' of 'vrouwelijk', maar die in de professionele wereld de vooruitgang kunnen beperken. Dit is één van haar vrouwen boeken, maar zoek haar zeker op want ze heeft er nog veel meer!

Over de auteur

Kyra Limpens

Mijn naam is Kyra Limpens en ik ben werkzaam bij Mindsetters. Mijn passie is 4 jaar geleden ontstaan toen ik mijn allereerste boek over persoonlijke ontwikkeling had gelezen genaamd: Master Your Mindset. Ik heb alle informatie van het…

Alle artikelen van Kyra Limpens

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down