De top 10 beste mindfulness boeken

19/06/2024
78

Mindfulness, voor de meeste oude bekenden van Mindsetters is dit een bekend onderwerp. Echter krijgen we, tot onze grote trots, steeds meer nieuwe bezoekers. Dus om onze trouwe lezers en onze nieuwe lezers beide een plezier te doen, ben ik op zoek gegaan naar de beste mindfulness boeken die nu op de markt te krijgen zijn! Lezen is op zichzelf al best rustgevend en met deze lijst help ik je om die mindful staat ook buiten de boekenkast toe te passen. Dus ga er lekker voor zitten, pak een kopje thee en neem deze lijst rustig door!

1. Mindfulness voor een gelukkig leven – Thich Nhat Hanh

In "Mindfulness" legt Thich Nhat Hanh uit hoe belangrijk het is om met volledige aandacht te leven. Door bewust te zijn tijdens dagelijkse activiteiten zoals bewegen, eten en omgaan met anderen kun je een natuurlijk gevoel van geluk ervaren. Hij biedt oefeningen aan die je geest trainen, zodat je volledig in het moment kunt zijn. Deze oefeningen verbeteren je focus en geven je diepere inzichten. Zo kun je angsten, stress en woede overwinnen en intenser geluk beleven. Mindfulness en een gelukkig leven gaan hand in hand.

2. Manifesteren kan je leren – Willemijn Welten

Dit boek is een persoonlijke favoriet van me, hier heb ik ongelooflijk veel aan gehad. Voor mij begon mindfulness bij het onderwerp manifesteren en daar ben ik zeer blij mee. In dit boek leer je de verhalen van Willemijn zelf over wat manifesteren haar gebracht heeft. Daarnaast lees je ook de ervaringen van anderen, vervolgens komt er een praktische slag: je leert hoe je blokkades los kan laten en ontdek je hoe je een shift in je mindful mindset kan bewerkstellen.

3. Mindfulness voor beginners – Jon Kabat-Zinn

Meneer Kabat-Zinn is een hoogleraar aan de universiteit van Massachusetts Medical School waar hij de Mindfulness-Based Stress Reduction Clinic heeft opgezet. Nu, velen jaren later, heeft hij 15 boeken uitgebracht (waaronder deze absolute bestseller)! Hij leert je de vijf delen van mindfulness waar je direct mee aan de slag kan, namelijk: beginnen, volhouden, verdiepen, rijpen en oefenen. Je krijgt zowel uitleg over waarom mindfulness belangrijk is en hoe je als beginner écht stappen kan maken. Dit is wellicht een van de belangrijkste mindfulness boeken die ooit geschreven is, doe er dus je voordeel mee.

4. Mindful communiceren – Susan Gillis Chapman

Dit mindfulness boek heeft een net wat andere insteek dan de boeken die hierboven staan, het focust namelijk puur op communicatie. Enerzijds leer je hoe je zelf beter uit je woorden kan komen (ofwel, jezelf beter kunnen uiten) en anderzijds leer je hoe je de uitingen van een ander beter kan opvatten. Zelfs over de communicatie van stilte leer je het een- en ander, iets wat veel mensen niet weten dat ook daarin groei mogelijk is. Ergens is dat ook het mooie van mindfulness, het gaat veel breder dan dat veel mensen denken!

5. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Deze Koreaanse bestseller is een wereldwijd populair boek en niet zonder reden. Zijn inzichten en adviezen helpen ons om rustpunten te vinden in het moderne, hectische leven. Je leert hier mindfulness in onder andere spiritualiteit, levensdoelen, liefde, vriendschap en werk. Ook staan er veel prachtige visuals in die helpen met de stof. Ik kan 1000 en 1 woorden over dit boek zeggen, maar het gaat over de relatie met anderen en vergevingsgezind zijn naar hun én jezelf. Lees het om het te ervaren.

6. Lessen van een Samoerai – Bjørn Aris

Ik blijf bij het zesde mindfulness boek even in de Oostelijke regionen van de wereld. In het boek ‘Lessen van een Samoerai’ leert meneer Aris ons alles wat we nodig hebben voor een zinvol bestaan. Ik, net zoals zo velen, kan zich wel een moment herinneren dat je naar het plafond of de sterrenhemel was het staren en dacht ‘wat doe ik eigenlijk hier’. Voor die momenten is dit boek. Leer om vanuit je eigen kracht te leven, leer gelukkig én succesvol te zijn!

7. Mindfulness en bevrijding van depressie – Mark Williams

Geen goede grip op mindfulness hebben en symptomen van depressie ervaren gaan, helaas, vaak hand in hand. Vaak kan dit ook te maken hebben met emotieregulatie-problemen. Mark Williams helpt je om door die chronische ongelukkigheid heen te komen en naar een mindful bestaan, iets wat ieder mens in mijn mening verdient. Daniel Goleman, internationaal bekend als psycholoog en schrijver, noemde dit boek ‘een revolutionaire behandelwijze’. Ben jij bereid om die moeilijke eerste stap te zetten? Ik zou trots op je zijn als je het durft, maar zorg ook vooral dat je zelf trots bent wanneer je het doet!

Dit is een boek die we ook benoemd hebben in onze lijst van de top 12 beste inspirerende vrouwen boeken! Ben je benieuwd naar nog meer vrouwen boeken? Bekijk ze dan allemaal hier.

8. Mindfulness voor dummies – Shamash Alidana

De ‘voor dummies’ serie blijft een topserie, het is zo breed en toch zo goed. Deze series zijn perfect voor mensen die de eerste stappen willen zetten in het leren van een onderwerp (in dit geval mindfulness) én diepgang willen naarmate het boek vordert. Je krijgt een legio aan technieken voorgelegd om je te helpen met je eerste babystapjes in mindfulness. Wees wel kritisch: het kan zijn dat niet elke techniek wat voor jou is. Speel er een beetje mee en test uit wat nu echt voor jou werkt. Ieder mens is uniek, dat maakt ons ook mooi, maar dit zorgt er voor dat niet alles werkt voor iedereen!

9. Het geheim van levenskracht – Rajshree Patel

Dit boek hebben we ook in onze lijst van boeken over gezondheid gezet omdat het gewoon zo’n goed boek is. Rajshree heeft zelf een onuitputtelijke bron van levensenergie en ze leert je in haar mindfulness boek hoe ook jij dat kan krijgen. Het is een heel uniek boek, vooral in de manier hoe het opgezet is. Je wordt in principe geforceerd om een kritische blik te nemen op je eigen leven en hier concrete meningen over te vormen. Deze kritische inzichten die je opdoet zullen de basis zijn voor de mogelijke verandering die je kan inzetten om meer mindful en energieker te worden!

10. Mindfulness Oefenboek – John Teasdale

Het laatste boek in mijn mindful lijstje is het Mindfulness Oefenboek van John Teasdale, Zindel Segal en Mark Williams. Zij hebben met hun drieën allemaal oefeningen verzameld voor jou om somberheid, gepieker en negatieve gedachten niet meer de baas van je leven te laten zijn. Het is in principe een combinatie van oefeningen, levenslessen en handige informatieve kaders. Ik heb deze bewust onderaan gezet, omdat het wel handig is dat je al enige basiskennis op doet via een ander boek voordat je aan deze begint. Ondanks dat is het een, terecht, heel goed lopend boek!

Wil je nog meer leren over mindfulness?

Kijk, dan heb ik nog één stukje informatie wat ik uit de mouw kan schudden: een Mindsetters video. Sommigen van jullie zullen weten dat we een YouTubekanaal hebben waar we allemaal verschillende handige dingen delen, toevallig hebben we vorige maand hier een overzicht geplaatst over de beste meditatie apps voor beginners en gevorderden. Wil je in 6 minuten hier alles over lezen? Klik dan op de video hieronder van Jasper en Kiona!

Over de auteur

Luc Raets

Hallo daar, mijn naam is Luc Raets en ik ben de nieuwe stagiair van Mindsetters! Ik ben 26 jaar en zit momenteel in de afstudeerfase van mijn opleiding Commerciële Economie. Mindsetters is niet een bedrijf wat je zomaar…

Alle artikelen van Luc Raets

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down