10x de beste coaching boeken

coaching boeken
16/03/2023
1452

Wat zijn nou de beste coaching boeken om je persoonlijke- en professionele leven te verbeteren? Deze vraag krijgen we vaker te horen in onze persoonlijke mindsetters kringen, daarom hebben we besloten om voor jullie op onderzoek uit te gaan! Een boek over coaching kan heel breed zijn. Van het omgaan met leidinggevende tot je persoonlijke mindset veranderen naar die van een topsporter. Ben jij iemand die dit soort coaching boeken zoekt? Kijk dan vooral eens hieronder naar de boeken die wij aanraden!

1. Maak van coachen een gewoonte - Michael Bungay Stanier

Dit boek is het bestverkopende coaching boek van deze eeuw! Nadat Michael Bungay Stanier meer dan 10.000 managers getraind had, werd het tijd voor een boek over deze coaching. Ben jij een professional die wilt leren hoe je nou écht moet coachen, of wil je coaching toepassen in je dagelijkse leven? Dan is dit boek perfect voor jou!

2. Teken je gesprek over gedrag - Adinda de Vreede

Een heel belangrijk gedeelte van coaching is weten hoe je bepaalde gesprekken moet voeren. Een gesprek uittekenen zorgt ervoor dat de ander visueel gecoacht kan worden én het is ook nog eens interactief! Mensen van alle leeftijden leren immers beter via interactiviteit, zoals deze studie uitwijst. In één oogopslag is duidelijk waar nou precies het probleem ligt, zo kan de persoon in kwestie hier gericht aan werken. Bestel dit boek hieronder!

3. Het grote boek over coachend leidinggeven - Joost Crasborn/Petra Sevinga

Coachend leidinggeven is een ongerept gebied in de boekenwereld, daarom heeft Joost Crasborn dit grote boek geschreven. Alles wat je moet weten over coachend leidinggeven is te vinden in dit boek! Coachend leidinggeven is geen theorie of werkwijze, maar een denkwijze. Ben jij bereid om een kritische blik te werpen op jij denkt? Dan ben je bereid om dit boek te bestellen!

4. Teken je gesprek over werkhouding - Adinda de Vreede

Net zoals haar andere boek over het tekenen van je gesprek over gedrag, heeft Adinda de Vreede ook een geweldig boek geschreven over het tekenen van je gesprek over werkhouding. Dit boek is een geweldige aanvulling op je coaching repertoire. Niet iedereen reageert even goed op gesprekken over werkhouding. Met dit boek zorg je ervoor dat iedereen positief reageert op dit moeilijke gesprek!

5. Kets de Vries over executive coaching - Manfred F. R. Kets de Vries

Als manager moet je niet enkel je medewerkers coachen, maar soms ook je executives. Dit is niet altijd even makkelijk, veelal staan ze niet welwillend tegenover verbeterpunten die komen van mensen onder hun in het organogram. Manfred Kets de Vries, psychoanalyticus, heeft een boek geschreven met zijn positieve ervaringen in het coaching van executives. Sommige executives hebben namelijk last van delegerend leiderschap, waar je hier meer over leest. Zo krijg jij als manager handvaten om je aan vast te houden wanneer deze lastige taak op je bureau komt te liggen!

6. What they forgot to teach you in school - The School of Life

Dit boek, geschreven in het Engels, is gefocust op je persoonlijke groei. The School of Life leert je dingen die het onderwijs vergat de mens mee te geven: de emotionele lessen die ervoor zorgen dat jij het beste uit zowel jezelf als de mensen om je heen kan halen! Een mooie toevoeging voor bij je coaching boeken!

7. How bad do you want it? - Matt Fitzgerald

Topsporters staan bekend om heel veel dingen, maar een van de minst besproken aspecten is hun ongelooflijke mentale kracht. Na dit boek gelezen te hebben, heb ik één ding geleerd: ‘Mind over Muscle’ is zeker waar. Je kan fysiek sterk zijn, maar de mentaliteit van een topsporter zorgt ervoor dat je écht op een nieuw niveau komt. Soms coach je anderen, met dit boek coach je gewoon jezelf. Je doet jezelf te kort wanneer je deze niet besteld! Wil je meer weten over persoonlijke groei? We hebben hier 8 tips neergezet voor je!

8. Reflecties over coaching - Yvonne Burger

Soms gebruiken coaching boeken anekdotes, maar dit boek doet hier niet aan. Reflecties over coaching is precies wat de titel zegt: reflecties. Leren via voorbeelden is veel effectiever voor de menselijke psyche, de reden hiervoor is dat je brein het een plek kan geven. Door dat in dit boek 25 verschillende reflecties worden uitgelicht, besproken en geëvalueerd, is het voor minder dan 10 euro een absoluut koopje. Als iemand tegen je zou zeggen: “het kost je 10 euro om 25 waardevolle coaching lessen te leren”, zou je dan nee zeggen?

9. HOE-boek voor de trainer - Marcolien Huybers

Als trainer ben je vaak genoeg bezig met andere op te leiden, maar wanneer ben je voor het laatst bewust bezig geweest met jezelf te trainen? Van alle coaching boeken moet deze, zonder twijfel, in je rek staan. Een gezonde mix tussen bruikbare theorie en praktijkvoorbeelden zorgt ervoor dat jouw volgende trainingssessie, of deze nou online of offline is, een nieuw niveau krijgt. Wat verbindt jou nou echt met het trainingsvak? Hoe vertaal je deze passie naar de trainees? Dat lees én leer je in dit boek!

10. De schoonheid van coachen - Adriaan Hoogendijk

Last but not least, de schoonheid van coachen. Want laten we eerlijk zijn, coaching is een schoonheid op zich. De verandering in een persoon, organisatie of simpelweg jezelf kunnen realiseren is pure kunst. In dit boek staan twee punten centraal: zingeving en bezieling. Een persoon is gedurende zijn of haar leven constant aan het veranderen. Dit boek, wat écht alle hoeken van het coaching vak laat zien, is wellicht de meest uitgebreide in het rijtje. Hierdoor zal het ook een hoger prijskaartje hebben, maar dit is het he-le-maal waard. Wanneer je dit coaching boek uit hebt dan ben jij klaar om coachers te gaan coachen!

Beste boeken over coaching samengevat

Er zijn heel veel verschillende soorten coaching boeken. Net als er verschillende vormen van coaching zijn, zijn er voor iedere soorten coach weer boeken die hem of haar aanspreken. De lijst is samengesteld door het team van Mindsetters in samenspraak met onze coaches. Ik heb niet zelf alle boeken gelezen en val dan ook terug om experts die er wel ervaring in hebben en baseer deze lijst dan ook voornamelijk op data en feedback. Dit zie je dan ook deel terug in onze keuze. Daarnaast adviseren wij voor iedereen (coach of niet) onze top 10 boeken over mindset te bekijken. Mindset is immers de basis voor een goede coach.

Over de auteur

Jasper Voorn

Mijn naam is Jasper Voorn, 27 jaar, en ik ben één van de initiatiefnemers van Mindsetters. Zaken als persoonlijke ontwikkeling, mediteren, lezen en gesprekken met succesvolle personen hebben sterk bijgedragen aan mijn eigen persoonlijke en zakelijke successen. Vanuit…

Alle artikelen van Jasper Voorn

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down