De wet van aantrekking, waarom werkt deze niet voor jou?

12/03/2022
1474

Het is vaak nog voor veel mensen moeilijk om de wet van aantrekkingskracht op de juiste wijze toe te passen. De wet van aantrekking stelt letterlijk: je kunt alles krijgen wat je wilt, zonder enige uitzondering. Maar toch zijn er veel mensen die juist hetgeen aantrekken dat ze niet willen en hierbij dus concluderen dat de wet van aantrekking niet voor hen werkt. Dat doet het echter wel!

De koppeling van emoties met gedachtes

Hierbij draait het maar om één ding, namelijk het gevoel dat jij koppelt aan een bepaalde gedachte. Het gaat altijd over de emotie die je koppelt aan je intentie of verlangen. Hierbij hebben veel mensen ook een verlangen dat is gericht op het niet ontvangen van …, maar aangezien het universum het woord "niet" niet kent, zal men dit alsnog gaan aantrekken omdat de aandacht ligt op hetgeen je vraagt en/of verlangt. Waar het echt op neer komt is de emotie die je voelt bij een bepaalde gedachte of uitspraak.

Bij veel mensen gaat het fout wanneer ze in de ontvangstmodus proberen te komen. Het in de ontvangstmodus komen is nog niet zo makkelijk. In je leven heb je veel belemmerende overtuigingen opgebouwd. Om weer positieve dingen aan te gaan trekken, is het belangrijk om jouw leven te gaan herschrijven. Loslaten van wat is en je richten op wat jij wilt dat het is! Op het moment dat jij je blijft focussen op dat wat nu is, krijg je hier meer van. Maar als je je meer focust op hoe je wilt dat het is, zal er een manifestatie plaatsvinden. Hierbij speelt omdenken een belangrijke rol, in een andere blog zal ik hier meer toelichting over geven.

Denk in overvloed en niet in tekorten, want dan zal de wet van aantrekking jou niet verder helpen om je doelen te bereiken. Integendeel zelfs, het universum zal het je erg moeilijk maken en het tegendeel bewijzen.

de wet van aantrekking universum

Focus op je gevoel

Wordt goed in het luisteren naar je gevoel, je leert dingen herkennen en kunt ze daarom ook sturen, je krijgt grip op je emoties en gevoel. Lukt jou dit, dan ga je zien dat de wet van aantrekking voor jou gaat werken! Veel mensen vinden het echter moeilijk om naar hun gevoel te luisteren, dit is een overtuiging die je jezelf aanpraat. Je doet jezelf teniet. Men houdt deze overtuiging in stand door het maar voortdurend te blijven herhalen. Kom hier los van, ga aan de slag met hetgeen je echt wilt!

Er is nog één belangrijke reden om de wet van aantrekking positief toe te passen. De enige taak die jij hebt, is goed worden in het toelaten van de wet van aantrekking en dus in de ontvangstmodus te komen. Laat de wet van aantrekking voor jou werken!

Focus je op de ‘’wat’’ om in de ontvangstmodus te komen

Op het moment dat jij je dus gaat focussen op de 'wat' laat je los en kan je gaan ontvangen. Je hebt nu je verlangen uitgesproken, je visualiseert het tot in detail maar de verdere controle laat je los. Hierbij moet je dus de volledige ‘hoe’ loslaten. Dit omdat het universum bepaalt hoe jij bij je einddoel komt. Want op het moment dat jij loslaat om die ‘hoe’ te controleren, geef jij het universum de kracht en de vrijheid. Zo kun je de essentie van wat jij uiteindelijk wilt tot je laten komen op manieren en vanuit bepaalde manifestaties die jij helemaal niet had kunnen bedenken.

Een tweede valkuil hierin is: time is not your job! De manifestaties zijn niet alleen het einddoel waar jij je op richt, maar het gaat om de reis richting je einddoel. Op het moment dat jij meer kunt gaan genieten van deze reis, zullen de manifestaties steeds frequenter komen. Wanneer de reis een worsteling is, kunnen de manifestaties die jij wilt niet op je pad komen omdat je vanuit een tekort denkt en dus negatieve gedachtes uitzendt.

de wet van aantrekking

Door een diep vertrouwen te hebben dat jouw manifestatie komt en jij je doel gaat bereiken, maakt dat je de controle beter los kunt laten en beter in de ontvangstmodus komt te staan. Hierbij moet je oppassen dat je geen verlangen uitzendt die voortkomt uit een tekort. Dit verschil voel je, je voelt wanneer je iets uitzendt vanuit een tekort of vanuit een angst. Hierdoor blijf je onbewust focussen op hetgeen je niet hebt en trek je steeds meer dingen aan van de dingen die je nu hebt. Zo word je voortdurend rondgeslingerd in je eigen negatieve spiraal.

De wet van aantrekking bepaalt dat waar je aan denkt gaat groeien en dus sterker wordt. Zie je een positieve toekomst voor je, dan is de kans groter dat er positieve dingen op je pad gaan komen. Als je een negatieve toekomst voor je ziet, wordt de kans daarop ook groter. Samengevat: je gedachtes trekken als een magneet de werkelijkheid aan en hier heb jij invloed op!

Als je nog niet hebt wat je wilt, dan ontbreekt er een wet. Je hebt namelijk twee wetten nodig: de wet van aantrekking en de wet van actie. De wet van aantrekking zorgt ervoor dat jij je gedachtes op je doel richt, hetgeen je graag wilt bereiken. Als je niet denkt aan bijvoorbeeld je droomhuis, is het onwaarschijnlijk dat je je droomhuis in de toekomst gaat manifesteren. De wet van aantrekking zorgt ervoor dat je je verbeeldingskracht gebruikt om je doel te manifesteren, maar door alleen maar te denken komen we er natuurlijk niet. De wet van actie is hierbij ook nodig. We zullen ook iets zelf moeten doen, want alleen hopen dat er iets gaat gebeuren is zinloos. Het gaat niet vanzelf! Visualiseren zonder actie te ondernemen is als hopen dat je elke ochtend op je werk verschijnt zonder je bed uit te komen… We hebben dus beide wetten nodig om het universum zijn werk te laten doen.

Waarom de wet van aantrekking niet voor jou werkt

De 6 oorzaken op een rij!

 • De wet van aantrekking reageert op al je gedachtes. Het toepassen van positieve affirmaties en visualisaties werkt, maar de wet van aantrekking reageert op alles wat je denkt. Dus niet alleen op positieve gedachtes, maar ook op je negatieve en onbewuste gedachtes. Uit onderzoek blijkt dat 72% van onze gedachtes negatief is. Dit betekent dus dat maar 1/3e van je gedachtes positief is en 2/3e negatief. De balans slaat door naar je negatieve gedachtes en dat is dan ook hetgeen je aantrekt.
 • Emotiekracht v.s. gedachtekracht. De wet van aantrekking reageert niet alleen op je gedachtes, maar ook op je gevoelens. Emoties en gevoelens hebben zelfs een veel sterkere trillingsfrequentie dan gedachtes. Als je gedachtes en gevoelens niet op één lijn liggen, dan trekt je aan wat je gevoelens uitzenden. Wanneer je alleen maar iets positiefs denkt, zegt of visualiseert, maar je gelooft of voelt het niet echt, dan werkt het niet. Als je iets positiefs denkt, maar je voelt onzekerheid of twijfels, dan zend je twee boodschappen het universum in en vervolgens trek je ze dus allebei aan.
 • Je gevoelens zijn doorslaggevend bij de wet van aantrekkingskracht, niet je gedachtes. Uit onderzoek blijkt dat je hart de sterkste generator is van elektromagnetische velden in je lichaam. Wens daarom vanuit je hart, vanuit een verlangen, vanuit positieve gevoelens want dat heeft een groot effect op de wet van aantrekking. Vaak bedenken we wensen met ons hoofd en zijn ze vaak gebaseerd op angst. Dan trek je juist je angst aan in plaats van je verlangen.
 • Doen: als je alleen maar positief denkt en voelt en je afstemt op je verlangen, je ziel en je hogere zelf, dan gebeurt er nog steeds niks. Je hebt naast positieve gevoelens en gedachtes ook geïnspireerde actie nodig.
 • Ontvangen: we zijn geneigd om veel te geven en we vinden het vaak moeilijk om echt te ontvangen. Vaak dienen zich mooie mogelijkheden aan of komen er mooie kansen voorbij, maar durven we ze niet op te pakken. We laten ze voorbijgaan en durven ze niet aan te nemen. Als je persoonlijk en spiritueel wilt groeien, jezelf wilt zijn, dan is het belangrijk om de geschenken van het universum te ontvangen.
 • Binnen je eigen invloed: als je te veel aandacht richt op een deel dat buiten je invloed valt, kost je dat meestal veel energie en frustratie.

Tips voor de toepassing van de wet van aantrekking:

 • Als de dingen in je leven niet gaan zoals je wilt dat ze gaan, dan is het belangrijk om je onbewuste gedachtepatronen bewust te maken en te helen. Er zijn meerdere manieren om dit te kunnen doen. Technieken die jou verder helpen in jouw bewustzijnsproces, denk hierbij aan meditaties.
 • Het is belangrijk om positief te denken. Geeft bekrachtigende overtuigingen aandacht.
 • Stem je af op de persoon die je daadwerkelijk bent, je hart en je innerlijke mentor.
 • Hou van jezelf en heb compassie. Dat harmoniseert en verhoogt jouw trillingsfrequentie, waardoor belemmerende overtuigingen en je innerlijke criticus minder grip op je hebben.
 • Het is belangrijk dat je gevoel klopt met je gedachtes.
 • Alles wat je aandacht geeft groeit, dat is de achterliggende gedachte van positief denken, affirmaties, visualisaties en het maken van moodboards. Moodboards werken heel goed omdat je hiermee je aandacht richt op wat je wilt.
 • Laat je leiden door je hart, je verlangens, je dromen en je belangrijke waarden. Richt je op de positieve gevoelens die je krijgt als jij je doel hebt gehaald. Hiermee verhoog je je trillingsfrequentie en ga je meer positieve dingen in het leven aantrekken.
 • Door je op je hart te richten heb je automatisch toegang tot je intuïtie, je innerlijke mentor. Dan maak je veel gemakkelijker de juiste keuzes op het juiste moment. Dan gaat je leven moeiteloos, creëer je vanuit overvloed, liefde en vreugde in plaats van angst en tekort. 
 • Richt je aandacht op zaken die binnen je eigen invloedsfeer liggen, want daar ligt jouw kracht. Je krijgt dan meer energie en dan heb je de meeste invloed op het tweede en wellicht zelfs op het derde niveau. Maar dat ontstaat alleen van binnenuit.

‘’Keep your thoughts positive, because your thoughts become your words.
Keep your words positive, because your words become your behaviors.
Keep your behaviors positive, because your behaviors become your habits.
Keep your habits positive, because your habits become your values.
Keep your values positive, because your values become your destiny
".

Meer quotes over the law of attraction lees je hier.

Over de auteur

Kiona Lousberg

Heii, ik ben Kiona Lousberg. Op Mindsetters deel ik mijn inzichten en ervaringen. Iedereen heeft een eigen verhaal, het leven kent leuke maar ook minder leuke momenten. Zo heeft iedereen wel eens in een diep dal gezeten en…

Alle artikelen van Kiona Lousberg

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down