Hoe een Vision board maken in 4 stappen

Vision board
04/04/2022
1286

Een vision board is een collage van foto’s, plaatjes en citaten van jouw dromen, wensen en ambities. Deze foto’s en/of plaatsjes zorgen voor inspiratie en motivatie. Het is een tastbare en visuele weergave van jouw visie op jouw toekomst. Het geeft weer wat jij graag wilt bereiken en waar jij naartoe wilt leven. Er zijn meerdere mogelijkheden om zo’n vision board te maken. In dit artikel geef ik jullie uitleg over de functie van een vision board en geef ik jullie enkele tips om zelf tot actie te komen en een eigen vision board te gaan maken om zo jouw dromen te realiseren!

Doel van een vision board

‘’Visualise the life you want into reality’’

Een vision board is een manier om dus je dromen en/of doelen in kaart te brengen door dit letterlijk op papier te zetten. Dit gebeurd met behulp van foto’s, plaatjes en/of citaten. Deze staan dan symbool voor jouw doel.

Het is belangrijk dat je in staat bent om antwoord op de volgende vraag te kunnen geven: Wat wil ik? Visualisatie is de beste manier om van deze wens realiteit te maken en hierbij is het maken van een vision board een instrument. Als je dingen visueel maakt, werkt het krachtig in het manifesteren van je dromen/doelen.

Door het maken van jouw vision board visualiseer je je toekomst en zal de wet van aantrekking hierbij in gang worden gezet. Je bent je aan het focussen op wat er is, ook al ligt het eigenlijk nog in de toekomst. Doordat je gelooft dat het er nu al is, ga je het aantrekken. Dat wat je aandacht geeft, groeit! Je focust je hierdoor niet op hetgeen er niet is, maar op wat je wilt. Door simpelweg je wensen vaak te zien ga je ook mogelijkheden zien om deze te realiseren. Denk dus niet in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden! Verander je mindset en ga ermee aan de slag. Een fixed mindset gaat je niet ver brengen, kies voor de growth mindset en groei!

Een vision board en de wet van aantrekking

Door een vision board programmeer je je onderbewustzijn om voor jouw te gaan werken en om de juiste kansen in het leven te herkennen en aan te grijpen om het doel te realiseren. Een plaatje zegt hierbij meer dan 1.000 woorden. Dit al helemaal zo voor het programmeren van je onderbewustzijn.

Vertrouw erop dat het universum altijd voor jou aan het werk is en bezig is om mooie dingen te realiseren. Door op een vel papier je dromen en/of doelen uit te werken (dit kan op verschillende manieren: door te tekenen, gebruik van teksten en/of plaatjes) ontvouwt in één oogopslag alles wat je wenst. Wanneer je alles uitgewerkt voor je ziet, staan alle losse dromen in je brein ineens als een echt plan. Het is belangrijk dat je eigen vision board op een plek staat waar je het dagelijks bewust en onbewust ziet.

Door de aanwezigheid van het vision board gaat je brein langzaamaan geloven dat alles wat je wenst er in feite al is, want je ziet het elke dag voor je. Hierdoor krijgen negatieve gedachtes veel minder kans. Van binnen is er dus een transformatie gaande dat ervoor zorgt dat de dingen die je wilt en waar je van droomt meer kans hebben om uit te komen. Dus wat eerst onmogelijk leek, lijkt nu door het inzetten van een vision board wel mogelijk. Dit wekt niet alleen vertrouwen op in het universum, maar ook vertrouwen in jezelf.

‘’What if your visionboard come true?’’

Vision board

Een vision board maken

‘’Maak van je leven een meesterwerk’’

Ben jij er klaar voor? Overtuigd om ook een vision board te maken? Oké, dan nu aan de slag. Echter voordat we echt aan het werk kunnen heeft het natuurlijk wel wat voorbereiding nodig. We gaan eerst de benodigdheden verzamelen.

Stap 1: Benodigdheden vision board

  • Canvas of groot blanco papier (mag natuurlijk ook een kleurtje hebben!)
  • Schaar
  • Prittstift
  • Stiften, potloden en/of andere schrijfwaren
  • Tijdschriften
  • Afbeeldingen/foto’s (naar eigen invulling)

Stap 2: Verheldering van je dromen en/of doelen

Stel jezelf de vraag: wat wil ik? Waar zie ik me later? Wat wil ik graag bereiken?

Aan de hand van deze vragen stel je een aantal kernwoorden op die jouw doelen en dromen omschrijven.

Stap 3: Wees creatief

Het leukste, natuurlijk knippen en plakken! Verzamel afbeeldingen die een symbool zijn voor jouw doelen en dromen. Hetgeen jij in de toekomst wilt gaan aantrekken. Maak hierbij een mix van beeld en tekst, ook kan je er zelf wat bijschrijven. Je vision board moet erg visueel zijn en genoeg afbeeldingen bevatten die je aandacht trekken. Vergeet echter niet om je board ook te versieren met voldoende inspirerende uitspraken of affirmaties. Laat je creatieve kant zien, niks is fout!

Het is een persoonlijk werkje, het staat symbool voor jou en jouw dromen en doelen. Het moet voor jou kloppen en goed aanvoelen, niet voor een ander. Wees wel kieskeurig met wat je erop zet, als je er teveel opzet wordt het erg moeilijk om tot een manifestatie van alle doelen te komen. Richt je op 4 grote doelen, denk hierbij aan levensgebieden als carrière, relatie, spiritualiteit en familie.

Je kunt er hierbij ook voor kiezen om een foto van jezelf uit te printen en in het midden van jouw vision board te plaatsen. Je gaat jezelf dan omgeven met inspirerende afbeeldingen en woorden.

Stap 4: Plekje uitkiezen

Zorg ervoor dat je jouw vision board ergens neerzet waar je het dagelijks kan zien. Op deze manier wordt je er elke dag aan herinnerd en kan de wet van aantrekking zijn gang gaan. Het doel met het vision board is namelijk om een visuele reminder te maken van wat je hoopt te bereiken en dit regelmatig te zien zodat je je focus en motivatie behoudt.

Verstop je vision board dus niet in de kast. Verplicht jezelf om minstens één keer per dag naar jouw vision board te kijken, niet alleen maar een blik werpen, maar echt aandachtig ernaar te kijken. Lees niet alleen de inspirerende uitspraken en affirmaties, maar herhaal ze hardop en met overtuiging. Als je niet in jezelf gelooft, wie doet het dan wel?

Online vision board

Er zijn ook diverse online alternatieven om jou voor het maken van een vision board. Als je niet zo van het fysiek knippen en plakken bent en gebruik wilt maken van miljoenen afbeeldingen kan dit helpen. Dit vision board kun je dan als achtergrondafbeelding opslaan op je bureaublad waardoor je ook tijdens het werk (achter een scherm) steeds geprikkeld wordt. Op Canva kun je gratis je eigen digitale vision board maken.

Succes met jouw vision board

Het maken van een vision board kan een goede manier zijn om inspiratie te vinden, je dromen te bepalen en te vormen en je focus en motivatie te houden. Maar als je denkt dat het maken van een vision board je garandeert dat het universum alles geeft wat je wilt. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het maken van een vision board en het visualiseren hiervan zorgt dat het universum je geeft wat je wilt. Ook al moet je je dromen niet opgeven voordat je begint, weet wel dat het leven ook uit tegenslagen bestaat.

We kunnen het soms nog zo hard proberen als we willen, maar soms kunnen we niet alles bereiken wat we willen. Dus wees niet gedemotiveerd als hetgeen je graag wilt niet zult aantrekken, maar blijf proberen en hard werken voor jouw doelen en dromen. Gebruik dan ook je vision board om het proces te visualiseren en niet alleen het resultaat.

Aan de slag!

Ben jij overtuigd? Nu is het jouw beurt. Wees creatief en ga aan de slag want door een vision board kan je je leven positief veranderen, want je dromen worden werkelijk en je voelt meer voldoening in het hier-en-nu. Vergeet hierbij niet dat een beeld meer zegt dan 1.000 woorden. Een vision board maken geeft je onderbewuste kortom iets positiefs om mee te werken.

‘’A visionboard can help you create the life you want and give you the motivation and inspiration you need to achieve your goals.’’

‘I AM CREATING THE LIFE OF MY DREAMS!’

Lees ook ons artikel over visualisatie oefeningen!

Over de auteur

Kiona Lousberg

Heii, ik ben Kiona Lousberg. Op Mindsetters deel ik mijn inzichten en ervaringen. Iedereen heeft een eigen verhaal, het leven kent leuke maar ook minder leuke momenten. Zo heeft iedereen wel eens in een diep dal gezeten en…

Alle artikelen van Kiona Lousberg

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down