Mindset veranderen, 10 krachtige tips!

mindset switch
01/03/2022
2701

‘’TO CHANGE YOUR LIFE, YOU HAVE TO CHANGE YOURSELF, TO CHANGE YOURSELF YOU HAVE TO CHANGE YOUR MINDSET.’’

Als ik denk aan een mindset shift, denk ik direct aan de creatie van mijn eigen leven. Hoe je door je mindset veranderen, je leven kan beïnvloeden en je toekomst kan creëren lees je in deze blog.

De wet van de aantrekkingskracht

Terug naar het begin voordat ik je meeneem in het traject om mindset veranderen teweeg te brengen, namelijk terug naar de definitie van de wet van de aantrekkingskracht. De wet van de aantrekkingskracht betekent kort gezegd dat je je eigen realiteit creëert met je eigen gedachten. Je bent als het ware een magneet die verschillende zaken aantrekt. De gedachten die we hebben, hebben ook een frequentie. Frequenties trekken elkaar aan of stoten elkaar juist af. Hoge frequenties (positieve gedachtes) trekken hoge frequenties aan, en lage frequenties (negatieve gedachtes) trekken op hun beurt lage frequenties aan.

Een persoon heeft 60.000 gedachtes per dag, vele gedachtes die jouw leven hebben vormgegeven. Op dit moment ben je met je huidige gedachtes je toekomst aan het creëren. Je leven is dus een weerspiegeling van je gedachten. Jij bent dus eigenlijk de creërende kracht van je eigen leven, je hebt je eigen leven in handen én je kunt dus ook zelf kiezen, voor een groot deel, hoe je leven eruitziet.

Je bent zelf in staat om jouw gedachtes te shiften, hier kun jezelf voor kiezen, ongeacht de situatie waar je je in verkeerd. Weet dat hoe je denkt over jezelf, je ook zo gaat voelen. Het shiften van je gedachten kan dus een grote verandering betekenen voor jouw gemoedstoestand en de dingen die jij aantrekt in jouw leven.

Heb je momenteel meerdere negatieve gedachtes, dan is het belangrijk om je gedachten te observeren en te transformeren. Dat je je zoveel mogelijk focust op zaken die je leuk vindt en zaken die je wilt bereiken. What you focus on, grows. Als je focus altijd ligt op het negatieve, op het vermijden van, op wat je nog niet hebt, op wat je niet wilt, op mislukken… Zal je meer van deze zaken aantrekken in je leven. Mindset veranderen heeft dus zeker een positief effect op jouw leven.

Je creëert je eigen leven!

Jouw gedachten zijn wie jij bent, jouw gedachten bepalen jouw leven, alles bestaat uit gedachten. Dus zie jij een mooie toekomst voor je maar ben je een negatieve denker? Dan stop daar maar eens snel mee en shift your mindset!

mindset

Je mindset veranderen, hoe dat je dat nu?

Kom je tot de ontdekking dat jouw mindset voornamelijk negatief gekleurd is? Je denkt bijvoorbeeld voortdurend tegenstrijdige, negatieve gedachten die op hun beurt weer de zaken aantrekken die je net niet wilt? Verander je mindset: Verleg je focus op wat je wél wilt in plaats van voortdurend aandacht te schenken aan wat je niet wilt of wat je wilt vermijden. Je hebt te veel gedachten om ze allemaal te controleren. Focus je daarom vooral op hoe je je voelt. Wanneer je je goed voelt, denk je positiever en deze gedachten zorgen er dan weer voor dat je meer positiviteit ervaart, waardoor je je goed door voelt. Shift jouw gedachtes naar iets positiefs!

Als je ervoor kunt zorgen dat je je iedere dag meermaals goed voelt, ben je al op de goede weg. Een andere tool is meditatie. Meditatie bied je de kans om je gedachten te observeren en door middel van affirmaties, mantra’s of visualisatie kun je zelf nieuwe gedachten programmeren in je hoofd. 

mindset veranderen

Ook kun je zelf al kleine veranderingen aanbrengen in je dagelijkse gedachtepatroon. Hierbij 10 krachtige tips bij mindset veranderen.

Tips om jouw mindset te veranderen!

Hoe verander je je mindset? Lees hieronder een aantal tips die jou kunnen gaan helpen om jouw mindset veranderen.

Van slachtoffer naar leider: jouw leven is het resultaat van jouw gedragingen. Het is gemakkelijk om altijd te zeggen: waarom overkomt dit mij, waarom ik? Op deze manier hoef je geen leiderschap te nemen, maar kan je externe factoren de schuld geven van de situatie waar jij je nu in begeeft. De uiteindelijke waarheid is dat jij verantwoordelijk bent voor die situatie. Jij bent de leider van jouw leven. Je hebt dus wel degelijk invloed op de situatie, je kunt de situatie dus ook zelf veranderen en hiermee je mindset veranderen.

Van het leven werkt tegen me naar het leven werkt voor me: OMDENKEN! Bevind je je momenteel in een zwarte/donkere periode, dan is dat het teken dat je alle externe signalen hebt genegeerd. Het leven wilt je al een andere richting op wijzen. Dit omdat het leven een andere opdracht en/of visie voor jou heeft hier op aarde. Wees je dus ervan bewust dat wanneer je het idee hebt dat het leven je tegenzit, dit signalen zijn dat je de andere kant op moet gaan. Pas de principes van omdenken toe om mindset veranderen op gang te brengen.

Van bang zijn om te falen naar willen falen: Als je bang bent om te falen ben je bang om te leren. Want dat is falen uiteindelijk: leren. En van leren groei je. Je kunt dus niet groeien zonder te falen en je kunt ook niet ‘succesvol’ worden in wat je graag doet zonder te falen. Wanneer je faalt, misschien meerdere keren achter elkaar, dan vraagt het leven ook echt iets van je.

Wil je dit graag, of wil je hier alles voor doen? Ik moedig je aan om jezelf de vrijheid te geven om te falen en ook om een andere betekenis te geven aan het woord. Kom dus uit je comfortzone en ga nieuwe uitdagingen aan, want in ongemak zit groei!

Van focussen op wat je niet wilt, naar focussen op wat je wel wilt: dit is precies waarom de wet van aantrekking niet voor jou zou werken. Je moet een visie hebben van waar je naartoe wilt nadat je dit probleem hebt opgelost. En die visie moet je gaan herhalen, de hele dag. Die moet je voor je kunnen zien in gedachten, die mantra’s die bij die visie horen moet je opschrijven, hardop uitspreken. Want focussen op wat je niet wilt, dat werkt niet.

Energetisch gezien niet, want je zit de hele dag in een lage energie, maar ook heb je daardoor totaal geen kracht meer om de leiding terug te nemen over je leven. En twee: richt je op waar je controle over hebt en waar je daadwerkelijk iets aan kunt doen. Richt je op de oplossing en niet op het probleem.

Van als naar wanneer: je moet het woordje als gaan vervangen door wanneer. Van: ”Als ik dit ooit ga bereiken…” tot ”Wanneer ik dit bereik…” Als is twijfelachtig. Als je 'wanneer' gebruikt heeft dat veel meer kracht en helpt subtiel bij mindset veranderen.

Van tekort naar overvloed: ons brein richt zich van nature altijd op schaarste en op overleven en dat is waarom veel mensen in schaarste denken. In werkelijkheid is het leven een en al overvloed. Door deze mindset switch te maken leer je weer te waarderen wat er is, je focust je automatisch op de overvloed die je in leven hebt, je probeert minder te hebben of te krijgen en meer te geven. Mindset veranderen is the key to everything!

Van jaloezie naar bewondering: probeer jaloezie om te zetten in bewondering als positieve drijfveer. Gebruik de jaloezie als toekomstvoorbeeld, dat wat jij graag wilt.

Van angst voor kritiek naar openstaan om te leren over jezelf: veel mensen houden niet van feedback en kritiek, omdat ze moeite hebben deze niet te betrekken op hun ‘zijn’. Ze voelen zich meteen afgewezen en gaan in de aanval omdat het iets pijnlijks in henzelf raakt. Deze shift vraagt meer dan een shift alleen, eigenwaarde en zelfliefde zijn hiermee nauw verbonden. Constructieve feedback is zo waardevol, je kunt er zoveel van leren. En ook: wees niet bang om naar jezelf te kijken. 

Van ik naar wij: Wanneer je je mindset shift van IK denken naar WIJ denken, word je leven zoveel mooier. Zoveel rijker. Zoveel meer vervullend. Je voelt je verbonden, onderdeel van een groter geheel. Mindset veranderen heeft dus ook te maken met of relaties en hoe je hiermee omgaat.

Van gehaast naar take your time: hierbij gaat het niet om kwantitatief maar kwalitatief werk. Iets waar je voor een langere periode tijd in investeert, heb je langer profijt van. Doe geen half werk maar heb geduld. Iets wat wellicht moeilijk is om te veranderen als je gewend bent om hard door te blijven werken en niet eens stil te staan bij hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent. We zijn allemaal gewend om veel dingen op automatische piloot te doen, dit aspect heeft dan ook veel tijd en geduld nodig om mindset veranderen.

Van de eindbestemming naar de reis: zorg dat je op de reis zelf, onderweg, ook gewoon plezier hebt. Dat je geniet van het vallen en het opstaan, van het uitproberen, dat je geniet van het punt waarop je bent, en vergeet vooral niet hier aanwezig te zijn. Onderweg zijn is leuk, maar het nu is het enige moment dat je hebt. En eerlijk? Het behalen of bereiken van iets, het moment zelf, valt altijd zo tegen. Het gaat bij het hebben van een droom of een visie niet om het doel zelf, maar om de persoon die je moet worden om dat doel te kunnen bereiken.

mindset veranderen: life journey

It’s your time to shine, ga niet zitten wachten totdat er iets gebeurd, maar weet dat jouw toekomst in je eigen handen ligt. Of dit nu positief of negatief gekleurd is, dit hangt allemaal samen met jouw gedachtes. Maak er iets moois van!

‘’The mind is everything what you think you become’’

Lees ook: De beste mindset boeken: onze persoonlijke top 10 die je kunnen helpen bij mindset veranderen.

Over de auteur

Kiona Lousberg

Heii, ik ben Kiona Lousberg. Op Mindsetters deel ik mijn inzichten en ervaringen. Iedereen heeft een eigen verhaal, het leven kent leuke maar ook minder leuke momenten. Zo heeft iedereen wel eens in een diep dal gezeten en…

Alle artikelen van Kiona Lousberg

Boek van de week

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Mind Setters

Blijf op de hoogte

Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws voor persoonlijk ontwikkeling en groei. 
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel bericht!
© Mindsetters - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down